Naljakatest keeleapsakatest eksportimisel

Eelmisel nädalal harjutasime Ekspordirevolutsiooni programmis müügipresentatsioone ning saime pisarateni naerda lugude üle, mille moraal on lihtne: ärge kasutage välisilmas mitmetähenduslikke võõrsõnu ja neid, mille häälduses või kirjapildis teie potentsiaalne koostööpartner ei pruugi päris kindel olla.

Nimelt oli ühes tuntud Eesti eksportööri müügipresentatsioonis tõlgitud väljend püstitama-monteerima täpselt nagu sõnaraamat õpetab erection-iks. Nende, skandinaavia turule suunatud toodete presentatsioonimaterjalis oli pealkiri erection services (erektsiooniteenused -tõlge), mille juurde kuulus kenake kamp tunkedes mehi. Punastamine ja naerupahvakud kuulajate hulgas oli tagatud. Samas on olemas ohutu sõna assembly, mis sama mõtte edasi annab ja üheselt mõistetav on.

Naljad naerdud. Seejärel rääkis aga meie koolitaja Peje omakorda, kuidas pärast järjekordset edukat kliendiüritust, kus oldi koos õlut joodud ja saunas käidud, dikteeris ta sekretärile tänukirja, mis saadeti kõigile osalenutele. Kiri pidi algama veidi omameheliku väljendiga "Thanks Guys" (Tänan, kutid - tõlge), kuid sekretäri nõrga filoloogilise taseme tõttu saadeti ettevõttest partneritele hoopiski kiri, mis algas nii: "Thanks Gays!" (Aitäh, homod - tõlge).

Järeldusi teha pole seekord vaja. Usun, et igaüks teeb need ise!

Osale arutelus

  • Anu-Mall Naarits

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Digitrükk is looking for a EXPORT SALES MANAGER

Finesta Baltic OÜ

02. oktoober 2017

Hilleberg is looking for an QUALITY MANAGER

Finesta Baltic OÜ

19. oktoober 2017

Maxima otsib MÜÜGI- JA TURUNDUSDIREKTORIT

Maxima Eesti OÜ

25. september 2017

Teabevara