Riik müügikoolituse vedajaks

Eesti stagnatsioon pole kinni majanduses, vaid inimeste peades. Majanduse hoogustumisele aitaks kaasa, kui riik korraldaks juba tegutsevatele ettevõtjatele tasuta motivatsiooni- ja müügikoolitusi, kirjutab ajakirjanik Toomas Reisalu (Sotsiaaldemokraatlik Erakond).

Selleks peaks palkama maailmatasemel koolitajaid, kes suudavad ettevõtjaid innustada ja ideesid genereerima panna ning tekitavad neis maailmavallutuslikke plaane. Eestlased on nutikad ja loovad, kuid nende võimetel on piir ees. Selleks piiriks ongi just müügi- ja turundusoskus.

Ma pole nõus inimestega, kes arvavad, et elu ja ettevõtlus keevad ainult pealinnas või paaris suuremas linnas. Ka maal ja väikelinnades on võimalik ettevõtlusega väga edukalt tegeleda.

Kõige olulisem on ideede genereerimisel ja arengu tagamisel koostöö ettevõtjate, teadlaste, riigi, omavalitsuste jt vahel. Seda koostööd saaksid edukalt vedada näiteks üle Eesti igasse linna rajatavad ettevõtlusinkubaatorid.

Paljud ettevõtjad peavad infot ressursiks, mida ei taheta kellegagi jagada. Peaksime ka sellest kompleksist üle saama, sest tänapäeva tuntumad visionääridki räägivad, et pole vahet, kes idee teostab, sest ühiskonna jaoks on tähtsam see, et keegi suudab selle edukalt realiseerida. Sellega antakse mõista, et ideid pole mõtet kramplikult iseendale hoida.

Artikkel ilmub Tallinna Kaubamaja, Danske Banki, EMT, Raidla Lejins & Norcousi, Saku Õlletehase, Tallinna Vee ja Äripäeva arvamuskonkursi Edukas Eesti raames.

Osale arutelus

  • Toomas Reisalu

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara