Loe ja kuula, aga otsusta ise!

Fakto Auto AS nõukogu esimees Raivo Sternfeld.
Fakto Auto AS nõukogu esimees Raivo Sternfeld.

Loen „professionaalsest kretinismist“ tulenevalt tihti kommentaare, mida inimesed ühe või teise toote kohta kirjutavad. Üldjuhul on need emotsionaalsed ega iseloomusta konkreetset kaupa kuigivõrd.

Põhiliselt saavad selliseid hinnanguid tehnikatooted, sest siin on võimalus võrrelda pöördeid, võimsust, kiirust ja muid mõõdetavaid parameetreid. Iseasi on kas need arvamused peale kirjutajale hingerahu andmise ka muud väärtust omavad aga inimestel on vaja väljundit ja see on üks võimalus.

Enam hakkavad silma need kommentaarid, mis on pilkavas või põhjendamatult halvustavas tonaalsuses. Kui toode või teenus on ebakvaliteetne, võiks negatiivset suhtumist mõista juhul kui kommentaar on viisakas ja põhjendavas vormis. Vastasel korral jääb see iseloomustama vaid kirjutaja lastetuba.

Autode mitmekesine maailm on väga viljakas pinnas kommentaatoritele. Kui tootjad võtaksid kõike kirjapandut sinisilmselt arvesse, oleksid kauplustes vaid eriti võimsad ja silmatorkava välimusega monstrumid. Ostjaid, ma kahtlustan, oleks aga kasinalt ja autotootjad peaksid uksed sulgema. Seetõttu toodetakse enamus autosid ikka selle põhjal, mida turg ootab ja õige vähe neid millest unistatakse.

Mis on selle jutu moraal? Igasuguse tehnilise toote ostu eel tasub kindlasti läbi uurida kõik kättesaadavad allikad, et veenduda kas toode ikka on teie vajaduste jaoks sobilik. Tuleb ka ära kuulata need kellel asja kohta midagi öelda on ning seejärel teha oma peaga otsus. Kui võidusõidule plaani minna pole, siis liigset võimsust või uskumatut kiirendust osta ei tasu. Tore on seda omada aga kas see kõik on kõrgemat hinda väärt? Paljud lisad, mida emotsionaalsel ostuhetkel soovitakse, jäävadki kasutamata. Siin tasuks meelde tuletada vanasõna mitmekordsest mõõtmisest ja lõikamisest. Ratsionaalsemalt otsustades tekib võimalus teha üks puhkusereis lisaks, käia tihemini teatris või hoopis tunda rõõmu õhtusöögist heas restoranis?

Meil kõigil on piisavalt talupoja tarkust eraldada terad sõkaldest. Seetõttu ei tasu pimesi lähtuda sellest, mida internetiavaruses kirjutatakse või naabrimees räägib. Igal ühel omad eesmärgid ja vajadused. Tark otsustab oma mõistusega!

Fakto Auto AS tegeleb uute ja kasutatud sõidukite müügi, hoolduse ja remondiga.

Osale arutelus

  • Raivo Sternfeld, Fakto Auto AS nõukogu esimees

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara