Berman: 80% BLRT toodangust läheb ekspordiks

BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman ütles eilsel Äripäeva aasta tähtsaimal majanduskonverentsil Äriplaan 2012, et 80% ettevõtte toodangust läheb ekspordiks.

Tema sõnul on äriplaani koostamisel oluline paika panna, millised on välisriikide mõjud, milline on keskkond jne. BLRT sõltub peamiselt Skandinaavias ja muudes välisriikides toimuvast.

"Maailmamajanduses toimuva tõttu ei ole praegu kindlustunnet. Seetõttu oleme oma ettevõttes alustanud äriplaani tegemist juulis ja kavatseme selle lõpetada oktoobri keskel," märkis Berman. Ta lisas, et äriplaanis on ka teatud prognoose, kuid see ei välista, et oktoobris või novembris tuleb luua kriisikomitee ja töötada välja uus äriplaan. "Kuid elu näitab, mis toimuma hakkab," lausus Berman.

BLRT prognoosib selle aasta käibeks 339,3 miljonit eurot ja kasumiks 23,8 miljonit ning järgmise aasta käibeks 413,8 miljonit ja kasumiks 33 miljonit eurot. Seega ootab BLRT tuleval aastal 22 protsendi suurust käibe kasvu.

Laevaehitus läheb ülesmäge. Rääkides maailmatrendidest, siis laevaehituses on uute tellimuste arv kasvanud peaaegu kaks korda. "Sellist kriisi, mis oli 2009. aastal, ei ole maailmas veel olnud," lausus Berman. Ta selgitas, et 2010. aastal oli tellimuste arv 38,5 miljonit brutotonni ja 2009. aastal 16,5 miljonit brutotonni.

Loe Bermani ettekande põhjal tehtud täispikka artiklit tänasest Äripäevast

 

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara