Ilves: USAs selgub kiirelt, kes ujub ja kes upub

President Toomas Hendrik Ilves ütles oma Ameerika Ühendriikide visiidil New Yorgis Eestis asutatud äritarkvara tootja Erply kontoris, et Ühendriikide turu tihe konkurents annab kiiresti tagasisidet, kas pingutus on vaeva väärt. Ehk piltlikult öeldes – kes hakkab ujuma ja kes upub.

"Erply on näide, kuidas eduks peab olema hea idee ja hea meeskond ning julgust minna selle ideega tõepoolest suurele turule, mida Ameerika Ühendriigid kahtlemata on, ütles Ilves oma kantselei lehel ilmunud kommentaaris.

2009. aastal osales Erply Seedcampi äriideede võistlusel, et kontrollida rahvusvaheliste tippspetsialistide abil nende majandustarkvara mudeli väärtust ning võitis Seedcampi. Nüüd nimetavad IT-asjatundjad Erplyt kujundlikult “majandustarkvara Skype’iks”.

Erply asutaja ja tegevjuht Kristjan Hiiemaa, kes oma kontorit Eesti riigipeale tutvustas, nimetas USA turule tulekut ainuõigeks sammuks, mis on ka äriliselt edukas olnud.

Ilvese sõnul peaks noored ja samuti kogenumad ettevõtjad, kes soovivad saada kinnitust oma äriideede konkurentsivõimelisusest, proovima neid teostada ka Eestist kaugemal.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

RICKMAN TRADE otsib EESTI TURU MÜÜGIJUHTI

Ariko Reserv OÜ

30. november 2018

Tule ja ole TNT MÜÜGIHÄÄL

Manpower OÜ

22. november 2018

Teabevara