Sotka ja Asko juht: mööbli müük mullusest suurem

Mööbli jaekaupluste Asko ja Sotka (Indoor Group AS) tegevjuhi Kari Forssteni hinnangul liigub Eesti mööbliturg elavnemise suunas ning tänavune kogumüük ületab mullust.

Forssten tõdes, et Eesti mööbliturg on olnud viimastel aastatel raskes olukorras. "Kogumüük on pärast 2007. ja 2008. aastat suurusjärgult pea poole väiksem," lausus ta. Samal ajal on konkurents tihenenud. "Tänavu on aga märgata jaemüügis positiivset kasvu ja kogumüük saab olema eelmise aasta omast suurem," ütles Forssten.

Ta lisas, et tarbeesemeid pakkuvas kaupluses, kus kliendile lähenetakse personaalselt, on haaramas ühe suuremat võtmerolli klienditeenindus. "Eesti tarbija ootab täna sisustuskauplustelt terviklahendust ning müüjate erialast pädevust klienti tema valikutes nõustada," ütles Forssten.

Mööblipoodide keti tegevjuhi hinnangul otsib Eesti tarbija üha laiemat ja eristuvat tootevalikut. Ta usub, et mööblikaupluste laiapõhjaline rahvusvaheline hange võimaldab hoida tootevaliku ajakohasena. "Kohalikelt parimatelt tootjatelt ostame pehmet mööblit ja madratseid, kõva mööbel nagu raamaturiiulid ja kapid tulevad peamiselt Kesk-Euroopast," sõnas Forssten.

Indoor Group AS on tegutsenud Eestis 15 aastat. Hetkel on Eestis kolm Asko sisutuskaubamaja ja neli Sotka mööblikauplust.

Asko lugu sai alguse 1918, kui puusepp Aukusti Avonius asutas Soomes Lahden Puuseppätehtase. Ettevõte eristus teistest selle aja puusepatöökodadest, kuna Avonius panustas toodete saritootmisesse ja eriti oma kauplusteketi loomisesse. Sotka kaubamärk tuli Soomes turule aastal 1959.

Indoor Group AS on osake Soome Indoor Group kodusisustusettevõttest ja Kesko-kontsernist.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara