KredEx Krediidikindlustus: tasumata arved ekspordis suur probleem

Eesti ettevõtted kaotasid eelmisel aastal neile tasumata jäänud arvete tõttu pea pool miljardit eurot. Eriti raske on tasumata arvete probleem eksportides.

"Eesti ettevõtted kaotasid 2010. aastal neile tasumata jäänud arvete tõttu hinnanguliselt 445 miljonit eurot. Eriti keerukas on tasumata arvete probleem eksportides, sest tekkinud kahjude lahendamine muutub sageli väga kulukaks," ütles KredEx Krediidikindlustuse juht Meelis Tambla.

Tema sõnul annab krediidikindlustus ettevõtjatele kindlustunde ostja krediidireitingu muutumise korral. Rahvusvahelised uuringud on näidanud, et krediidikindlustust kasutavad ettevõtted müüvad oma tooteid julgemalt, pakuvad sagedamini krediiti ning ekspordivad suuremas mahus ja enamatesse riikidesse. Kindlustuse kasutamine toob kaasa ka ettevõtte tegevus- ja finantseerimiskulude kokkuhoiu.

"Soovitame krediidikindlustust kasutada kõigil eksportivatel ettevõtetel. Näiteks maksab 50 000 eurose tehingu kindlustamine Euroopa Liidu suunal 0,4% käibelt ehk ainult 200 eurot. Mida väiksemad on ettevõtte müügimarginaalid, seda raskem on tekkivaid kahjusid tagasi teenida," lisas Tambla.

Krediidiinfo alandas eile 4906 Eesti ettevõtte krediidireitingut, kuna värske majandusinfo puudumine muudab nende ettevõtete krediidiriski määramatuks.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara