HSBC: Aasia eksport saab tugeva löögi

Ohud ekspordile ja kukkuva valuuta ning aktsiate mõju tulemusel otsustas Inglismaa suurpank HSBC Holdings alandada enamike Aasia riikide majanduskasvu prognoose.

Euroopa võlakriis ja vaevlev USA majanduskriis annab märku, et "Aasia eksport peaaegu kindlasti saab tugeva löögi", kirjutas HSBC täna raportis. Panga sõnul aeglustub ka sisemaine nõudlus, sest valuutad ja kapitaliturud nõrgenevad, vahendab Bloomberg.

Panga prognooside kohaselt kasvab Aasia tervikuna, välja arvatud Jaapan, sel aastal 7,3% nii sel kui tuleval aastal. Varasem prognoos oli mõlemaks aastaks 7,5% kasvu.

HSBC on Goldmani järel teine suurpank, kes alandab Aasia väljavaateid Euroopa ja USA murede järel. Kuigi Aasia kasv aeglustub, peab HSCB sõnul Hiina kasv survele vastu ja regionaalne likviidsus on piisav, mis peaks aitama vältida järsemat aeglustumist.

"Kahtlemata tõusevad riskid iga nädalaga seoses ebakindlusega Läänes," ütles Hongkongis baseeruva haru Aasia majanduse kaasjuht Frederic Neumann. "Sellele vaatamata võib Aasia survele vastu pidada, mille aitab oluliselt kaasa Hiina," lisas ta.

HSBC alandas 2011. ja 2012. aasta sisemajanduse koguprodukti kasvuprognoose Hongkongis, Indoneesias, Lõuna-Koreas, Malaisias, Singapuris, Taiwanis, Tais ja Vietnamis. 2012. aasta prognoosi alandas pank Jaapanis ja Uus-Meremaal.

Euroopa suurim pank jättis käesoleva ja tuleva aasta prognoosid samaks Hiinas, Indias, Austraalias ja Filipiinidel.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Post11 otsib MÜÜGIOSAKONNA JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

27. september 2017

ESSVE Estonia otsib TURUNDUSJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

01. oktoober 2017

Globalsun otsib päevitus- ja ilutoodete MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. oktoober 2017

Teabevara