Kehra Horizon eksportis 9 kuuga 46 mln euro eest

Pakkematerjalitööstusele jõupaberit valmistava Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi üheksa kuu käive ulatus 46 miljoni euroni ning puhaskasum 12,6 miljoni euroni. Ettevõte ekspordib kogu toodangu.

"Tänu tugevale kliendibaasile maailma eri riikides on Horizon 2011. aastal näidanud erakordselt head tulemust, mis avaldub käibe 26protsendilises kasvus," ütles Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi juhatuse esimees Ashwani Sharma.

Tema sõnul käivitab ettevõte detsembris uue tselluloosikeedukatla. "Maailma juhtiva tööstustehnoloogia valmistaja Metso tarnitud seade aitab pakkuda klientidele veelgi vastupidavamaid tooteid. Kahest katlast ning kolmest akumulaatorist koosnev seade suurendab märgatavalt ettevõtte efektiivsust, seda lisaks suuremale keskkonnahoiule ning väiksematele energia- ja veekuludele," rääkis Sharma.

Horizon on Eesti ainus pakkematerjaliks mõeldud jõupaberi tootja, ettevõte ekspordib toodangut 50 riiki. Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on viimasel kümnel aastal investeeritud ligi 70 miljonit eurot.

Tolaram Group omandas paberivabriku 1995. aastal. Täielikult ekspordiks tootva ettevõtte mullune käive oli 52 miljonit eurot ning puhaskasum 8,6 miljonit eurot.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara