Jaapani värsked ekspordinumbrid tõstavad Aasia börse

Jaapani head ekspordinumbrid ja Hiina tööstussektori võimalikud kasvunumbrid on aidanud täna Aasia börsid mõõdukalt kiirele tõusule.

Tõusva päikese maa üllatas prognoositust paremate ekspordinumbritega (kasv +3%). Kasvunumbrit toetas autode ja auto varuosade väljavedu, mis andis investoritele omakorda märku, et maailma majandus ei saa olla niivõrd nõrgas seisus.
Honda Motorsi aktsia on tõusnud 2,7%, Toyota Motor 1,1% ja Suzuki Motor 2,2%.
Aasia turgu laialt hõlmav MSCI Asia Pacific indeks on kosunud 2,5%, tasemeni 118,86 punkti.

Ettevõtete poole pealt on rallinud rehvitootja Bridgestone Corp aktsia 4%, kuna firma tõstis on 2012. aasta käibeprognoosi 3,6 triljoni jeenini (34 miljardi euroni) ning finantsjuht Akihiro Eto sõnul viib Bridgestone oma tootmist jätkuvalt Hiina, et tulla vastu kasvavale nõudlusele.

Hiina ostujuhtide uute tellimuste ja tööstusaktiivsuse indeksi paranemine on andnud investoritele alust oletuseks, et Hiina tööstussektor võib oktoobris näidata viimase nelja kuu esimest kasvu. Lisaks kordas Hiina peaminister, et valitsus jätkab range rahapoliitikaga, et hoida inflatsiooni ohjes.
Hiina Shanghai Composite Index on tõusnud uudiste peale 0,4%.

„Majanduskasvu ootused on septembris turgudel toimunud mässu tõttu olnud niivõrd rõhu all, et iga märk majandusväljavaadete paranemise suunas pakub turgudele positiivset mõju,“ märkis uudisteagentuurile Bloomberg AMP Capital Investors strateeg Nader Naeimi.

Futuurid näitavad, et Euroopa börsid alustavad tänast päeva 0,8-1% tõusuga.

Osale arutelus

  • Raivo Sormunen

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara