Rakvere Lihakombinaat: ootame müügikasvu Venemaalt ja Hiinast

ASi Rakvere Lihakombinaad juhatuse esimees Anne Mere ütles Äripäeva teemaveebile toostusuudised.ee antud online-intervjuus, et mis puudutab eksporti väljaspoole Balti riike, siis ootab ettevõte müügikasvu Venemaalt ja Hiinast.

"Ekspordi kasvatamise märksõnad on sihtturule sobivad tooted ning järjekindel töö edasimüüjate ja klientidega," lisas Mere.  

Mere sõnul on Rakvere Lihakombinaat Hongkongi eksportinud sealiha juba pea 3 aastat. "Meie peamised artiklid on olnud seapead, -jalad, seamaod ja ribikondid. Hiinlaste toitumisharjumised on oluliselt erinevad läänemaailmast, aga nende nõudlus sobib hästi meie pakkumisega," lisas ta.

Konkreetsetest numbritest rääkides ütles Mere, et loodavad tuleval aastal käivet kasvatada 5% võrra, kuigi ettevõtte järgmise aasta eelarve on veel lõplikult kinnitamata. “Müügiedu peab tagama tootearendus ja hea müügitöö,” kommenteeris Mere. Tema sõnul ei ole täna müügimeeskonnas muutusi ette näha. Kui aga vajadus peaks tekkima, siis on neil tavaks uusi müügiinimesi otsida tavapäraseid kanaleid pidi: “isiklikud tutvused, CV-online, kuulutused ajalehtedes”. Müügijuhtide 2012 aasta motivatsiooniskeem on Rakvere Lihakombinaadis seotud aastaeesmärkide täitmisega.

Täna on Rakvere Lihakombinaadi suurimad eksportturud Läti ja Leedu, kus opereerivad ettevõtte tütarettevõtted. Kõige suuremat kasvupotensiaali nähakse Leedu turul. "Täna ei ole me Balti riikide suurimal turul liidrite hulgas, aga tahame sinna jõuda," kommenteeris Mere.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara