Eesti firmad kaotavad tänavu 400 miljonit eurot 

Eesti ettevõtted kaotavad 2011. aastal neile tasumata jäänud arvete tõttu KredEx Krediidikindlustuse hinnangul 400 miljonit eurot.

Eriti keeruline on tasumata arvete probleem eksportides, sest tekkinud kahjudega tegelemine nt inkassofirmade abil on väga kulukas.

KredEx Krediidikindlustus on riigi osalusega kindlustusselts, mis asutati selleks, et kindlustada Eesti eksportööride arved. Kredex Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla selgitas Best Salesile, et arvete laekumise kindlustamise eest tuleb ettevõtjal tasuda käibe pealt, alates 0,3% käibest. Näiteks, kui ettevõtja aastane käive X riigis on 500 000 eurot, siis kõigi seal asuvate ostjate arvete kindlustamine algab 1 500 eurost.

Ernst&Youngi juhtivkonsultant Madis Lämmergas märkis teemat kommenteerides, et arvete kindlustamine on igal juhul ettevõttele kasulik. Nimelt kindlustatud arveid, mis on ebatõenäolised laekuma, ei pea kuludesse kandma. Küll aga tuleb kuludesse kanda kindlustamata arved.

Best Sales korraldab eksportööride raha koju toomise teemal ka jaanuaris vestlusringi, kus osaleb ka Akzo Nobel Balticsi kommertsdirektor Neeme Tulp. Tema räägib oma ettevõtte kogemusest eksportarvete kindlustamisel.  

Kel huvi selle vastu, võtke toimetaja Annika Matsoniga ühendust.

 

 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara