Selveri jõuluaja käive tegi müügirekordi

Selveri kaupluste käive oli 23. detsembril ootuspäraselt kõrge ja oli ühtlasi suurima käibega päev kogu selle aasta jooksul. Detsembrikuu ostutop tööstuskaupades oli: hauaküünal, malmpott, DVD-lastefilmid, potilill jõulutäht ja toidukaupadest: kilepiim, klementiin, vahuvein, õlu 6-pakk, lõhefilee.

Võrreldes eelmise aastaga on Selveri jõulukuu senine käive mullusest 10 protsendi võrra ees. Seejuures pole Selver ühtegi uut kauplust avanud, küll aga sulges Narvas ühe poe.

"Positiivselt üllatasid ka 25. ja 26. detsember, nende päevade käive kasvas mullusega võrreldes viiendiku. Jõulunädala ostude arv kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligi 5 protsenti, keskmine ostukorv oli seejuures 4 protsenti kallim,” selgitas Selveri turundusjuht Annika Vilu.

Ostueelistusi kommenteerides märkis Vilu: „Tänavustel jõuludel sõid inimesed varasemast rohkem kala ja linnuliha, seevastu seapraadi ja verivorste osteti pisut tagasihoidlikumalt kui mullu”.
Selverist osteti jõulunädalal üle 42 tonni sealiha, linnuliha müüdi 36 tonni, millest enim osteti ahjukana ja jahutatud hane. Veiseliha pandi Selverites ostukorvidesse ligi 2 tonni. Enim üllatas kala hea müük, vikerforelli osteti üle 8 tonni, lõhefileed 3 tonni ning lõhet 1,5 tonni.

Läbi aastate on eestlaste pühadelemmikuks klementiinid, neid osteti Selver kauplustes üle 100 tonni, köögiviljast oli 20 tonniga populaarseim tomat.

„Tööstuskaubast on jõulunädala hitiks alati küünlad ja kalmuküünlad, seekord müüdi neid tuntavalt üle saja tuhande ühiku ning müük on mullusega võrreldes üle 10 protsendi kasvanud,” täpsustas Vilu müüginumbreid.

 

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara