Inkasso: Eestis on kohtust võla nõudmine kalleim Euroopas

Võlgade sissenõudmine kohtu kaudu on Intrum Justitia tegevdirektor Ivar Tammemäe sõnul nendest 24 riigist, kus nemad tegutsevad, Eestis kõige kallim.

"Me grupp tegutseb 24 riigis ja Eesti riigilõivud on ikka üle mõistuse suured,” märkis Tammemäe Best Salesile.

Ta lisas, et nende suuremad kliendid on mõista andnud, et alla 250 euro ei ole isegi mõtet kiirmenetluse raames kohtusse minna, sest kiirmenetluse riigilõiv ise on juba 48 eurot.

"Eesti ettevõtja üldjuhul ei tahagi minna kohtusse, sest see on väga kallis, röövib väga palju aega ja kui ka miski otsus lõpuks tuleb, siis selgub, et võlgnikettevõtet polegi enam olemas”. Ja, kui ettevõtja veel tahaks võlgniku vastu pankrotti alustada, siis sellel tegevusel on loomulikult omakorda taas krõbe riigilõiv.

Põhjaliku ülevaate 24 Euroopa riigi ettevõtjate, riiklike ametiasutuste ja tarbijate maksekäitumise kohta teeb Ivar Tammemäe 24. jaanuari seminaril "Rohkem kasu: vabakaubandus ja tollimaksud 2012". Tema teemaks on: "Ülevaade maksekäitumisest Euroopa riikides. Mitu päeva pärast arve esitamist võib loota selle tasumist erasektori, avaliku sektori ja tarbija puhul?" 

Seminaril annab ka maksu- ja tolliameti juhtivtöötaja Aimi Pihel põhjaliku ülevaate Eesti ettevõtjatele kehtivatest vabakaubanduslepingutest. Nimelt kui Euroopa Liidu ja Eesti eksportija sihtriigi vahel on sõlmitud vabakaubandusleping, siis puuduvad tollimaksud täielikult või on need soodsamad.

Sel seminaril räägivad ka ettevõtjad Janek Pohla ja Vaido Laurimäe oma laienemise kogemustest nii idas kui ka Atlandi ookeani taga.

 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

Teabevara