Eestlased on ekspordil Saksamaale edukad

Mjandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusanalüüsi talituse eksperdi Mario Lambingu sõnul on Eesti ettevõtted olnud ekspordis Saksamaale edukad ja paaril viimasel aastal on suudetud kasvatada eksporti Saksamaale 15–20% aastas.

"Peamised tooted on olnud masinad ja seadmed, puit ja puidutooted ning mitmesugused tööstuskaubad," loetles Lambing.

Seega on tema sõnul oluline eelkõige, kuidas muutub nõudlus laiemalt nende tootegruppide puhul ning milline on Eesti ettevõtete konkurentsivõime teiste pakkujatega võrreldes. Viimasel ajal on ekspordi põhjal Eesti ettevõtted olnud n-ö turu keskmisest edukamad.

Saksamaa valitsuse värske 2012. aasta majandusprognoos on mõõdukalt optimistlik. Majanduskasv ekspordi vähenemise tõttu langeb, kuid tööturu numbrid löövad uue rekordi ja ka inimeste sissetulekud kasvavad, prognoosib Saksa valitsus.

 

Osale arutelus

  • Katri Soe-Surén

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara