Tarmo Noop: toormehinna tõus mahlamüüki ei vähendanud

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul tõusid mullu joogiturul enim mahla toormehinnad, kuid vaatamata sisendhindade tõusule 30% võrra mahlakategooria läbimüük Eestis ei langenud.

Mahlaturu väikse tõusu on taganud just mahlajookide tarbimise kasv, märkis ta.

A. Le Coq kasvatas aastaga Aura mahlade müüki 19%, saavutades aasta keskmisena pea kolmandikulise turuosa. Eesti mahlaturg kasvas eelmisel aastal paar protsenti.

"Müüsime mullu Eestis üle 13 miljoni liitri Aura mahlasid, nektareid ja mahlajooke," ütles Noop ja täpsustas, et miljoni euro suurune investeering kaheliitriste mahlajookide tootmisliini võimaldas lisaks edukale müügile koduturul suurendada eksporti Lätti ja Leetu. "Mullu eksportisime mahlu ja mahlajooke 3,6 miljoni liitrit, mis moodustab meie mahlatootmisest 28%," märkis ta.

Selle aasta kohta lisas Noop, et kuigi turg liigub üha enam mahlajookide tarbimise suunas, on A. Le Coqi jaoks oluline kvaliteetmahlade sektori arendamine. "Kohe tuleb meie tootearendusest müügile Eesti esimene 100%ne aedviljamahl," sõnas ta.

Noop ütles 2012. aasta plaane kommenteerides, et kindlasti suureneb mahlade ekspordi osakaal, sest lisaks Läti ja Leedu turgudele plaanitakse lähikuudel siseneda Aura mahlajookidega Soome turule, kus on kõige minevamaks kaubaks vitaminiseeritud mahlajoogid.

A. Le Coq on kasvatanud viimase aastaga oma kartongpakendis mahlade müüki 19%. Nielseni andmeil oli A. Le Coq Aura mahlatoodete 32%-lise turuosaga kindel turuliider.

A. Le Coq on Eesti suurim joogitootja, kelle sortimendis on kümme tootegruppi, neist suurimad õlu, vesi, mahl ja karastusjook. A. Le Coqi olulisemateks brändideks on A. Le Coq, Fizz, Aura ja Limonaad. Ettevõte on ka Hollandi õllebrändi Heineken ametlik esindaja Eestis.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara