Lumi: Eestis aetakse siiani segamini müük ja teenindus

Rapo ASi müügidirektor Aivar Lumi kirjutas Best Salesile, et Eestis aetakse siiani segamini müük ja teenindus.

"Iga müügimees on 70-80% müügimees ja 30-20% teenindaja. Müügimees läheb ja müüb. Teenindaja ootab kliendilt ostusoovi. Müügimehe, ka hea müügimehe, ebaõnnestumiste protsent on kõrge. Teenindajal on see vastupidi madal,“ selgitas Lumi.

Ta lisas, et ka eksport on tema arvates  müük. Lumi ise on ekspordiga tegelenud neli aastat ja see on tema sõnul raske müük. "Eestis on sisekonkurents, palju ühistuttavaid. Eksportturgudel on konkurentidest müügimeeste professionaalne tase kordades kõrgem kui meil. Nagu spordis - korvpall, jalgpall, mida iganes. Ühtlane tase on neil kõrgem. Müük on eksport, see on viikingite ala," kommenteeris ta.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OKO RESTORANID OÜ otsib MÜÜGIJUHTI

OKO Restoranid OÜ

01. november 2018

Teabevara