Riik õpetab majatootjaid välismaale müüma

Neljapäeval toimus välisministeeriumis koostöös puitmajaliiduga valmismajade tootjatele suunatud välisturgude teemaline seminar, mille fookuses olid Hollandi, Saksamaa, Belgia ja Suurbritannia turud.

Seminaril osales ligi 20 ettevõtjat, lisaks koostööpartnerid kaubandus-tööstuskojast ning EASist. Kokkusaamise avas välisministeeriumi välismajanduspoliitika ja arengukoostööküsimuste asekantsler Väino Reinart. Ettekannetega esinesid Eesti saatkondade majandusdiplomaadid, samuti oli seminari läbiviimisse kaasatud Ühendkuningriigi saatkond Eestis.

Reinarti sõnul oli seekordne seminar juba teine ministeeriumi eestvedamisel toimunud valmismajade tootjatele suunatud üritus. Esimene seminar toimus 2011. aasta mais.

"Välisministeerium soovib selliste seminaride korraldamisega anda ettevõtjatele ülevaate erinevate riikide ehitusturgudest aidates seeläbi ettevõtjatel lihtsamini välisturgudele siseneda," ütles ta. "Samuti soovime tihendada ettevõtjate ja Eesti majandusdiplomaatide koostööd ning vastastikuseid kontakte," lisas Reinart.

Sel korral olid seminari fookuses Hollandi, Saksamaa, Belgia ja Suurbritannia turud. Käsitletavate turgude valikul lähtuti valmismajade tootjate huvist ning plaanidest selleks aastaks. Seminari läbiviimisega soovib välisministeerium kaasa aidata Eesti ettevõtete sisenemisele mainitud sihtturgudele ning valmistada neid ette Hollandis ja Suurbritannias toimuvateks rahvusvahelisteks messideks.

Puitmajaliidu juhatuse liikme ja puitmajaklastri juhi Elari Kivisoo ütlusel oli valmismajade võimalikke sihtturge tutvustav seminar osalevatele ettevõtjatele kasulik. "Konkreetsetel turgudel tegutsevad ettevõtjad said seminaril värsket infot turu trendide ja viimaste arengute kohta, erinevatele uutele turgudele sisenejate jaoks oli tegemist väga hea sissejuhatava infoga laiema tausta ning võimalike täpsema info ja koostööpartnerite hankimise kanalite kohta," sõnas ta.

Kivisoo sõnul on väärtuslikud ka seminaril ettevõtjate ja Eesti saatkondade majandusdiplomaatide vahel loodud kontaktid.

Lisaks valmismajade tootjatele suunatud seminaridele on välisministeerium varem koostöös erialaliitudega korraldatud infoseminare toiduainetetööstuse ning logistikaettevõtetele. Välisministeerium soovib kindlasti jätkata sarnaste sihtturuseminaride korraldamist lähtudes erialaliitude ja teist äriedendusorganisatsioonide soovidest ja vajadustest.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara