Eesti Post maksab trahvi 18 000 eurot

Best Sales kirjutas mõni aeg tagasi konkurentsiseadusest tulenevatest ohtudest müügitöös.  Et asi on tõsine, näitab hiljuti Harju Maakohtu otsus jätta jõusse Konkurentsiameti poolt Eesti Postile määratud trahv. 

Konkurentsiamet määras mullu 16. novembril Eesti Postile 2010. aasta septembris toime pandud konkurentsiseaduse rikkumiste eest rahatrahvi summas 36 000 eurot. Harju Maakohus jättis 27. aprillil otsuse jõusse, samas vähendas ettevõttele määratud rahatrahvi poole võrra ehk 18 000 eurole.

Harju Maakohtu otsuse kohaselt takistas Eesti Post konkurendi Itella Informationi äri, pakkudes viimasele eurokalkulaatorite ning Eesti Energia teavitusmaterjalide laialiveoks teenuseid ebasoodsatel tingimustel.

Eesti Postile ei ole see kaugelt mitte esimene rikkumine. Aastaid tagasi määras Konkurentsiamet analoogse rikkumise eest samuti rahatrahvi, mis küll tol korral tühistati. Kohtusse jõuavad sellised trahvinõuded siis, kui trahvi saaja Konkurentsiameti otsuse vaidlustab. Advokaadibüroo Glikman&Partnerid vandeadvokaadi Risto Rüütli sõnul on Eesti kohtupraktika konkurentsiõiguse teemal siiski veel väike. "Aastas jõuab sellist tüüpi rikkumisi kohtusse vast keskmiselt üks," tõdes Rüütli.  Best Salesi küsimuse peale, kas see tähendab, et seadust ei rikuta vastas Rüütli tulevikku vaadates: "Pigem võib lähiajal prognoosida mitmete juhtumite lisandumist. Minule teadaolevalt on hetkel Konkurentsiametis menetluses 3-4 asja."

Selgituseks: Konkurentsiameti teatel aitab AS Itella Information oma klientidel korraldada postisaadetiste väljasaatmist, näiteks kirju välja trükkides, ümbrikustades, sorteerides jms. Samalaadset teenust osutab ka Eesti Post tütarettevõtja Eesti Elektronpost. Kumbki kahest viimatinimetatud ettevõtjast kirju ise laiali ei kanna ja peavad seda teenust ostma mõnelt postiettevõtjalt. Eesti Post on suurim postiettevõtja Eestis, kes omab ainukesena üleriigilist postivõrku. Itella Information peab seega suuremate tellimuste puhul üldjuhul kasutama Eesti Post teenuseid.

Eesti Posti nõukogu rahuldas novembri lõpus juhatuse esimees Ahti Kallaste lahkumisavalduse. Kallaste lahkus ettevõttest alates 1. märtsist 2012.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

Teabevara