Müük varastatud kontaktidega - risk või naljanumber?

Vandeadvokaat Risto Rüütli hoiatusele artiklis "Kõlvatu konkurent võib lõpetada vanglas" vastas üks meie kommentaator: "No selle peale ei oska kohe midagi öelda. Üle poolte ettevõtete kasutab müügijuhtide endiste tööandjate kontakte."

Glikman & Partnerid konkurentsiõiguse meeskonna juht, vandeadvokaat Risto Rüütel: "Kohtutes on kõlvatu konkurentsi juhtumeid, mis seonduvad endiste töötajatega, üle kümne.  Võib eeldada, et neid on rohkemgi, sest kohtusse need kõik ei pruugi jõuda."  Tulemuslikul müügil ei ole mingit majanduslikku mõtet, kui kogu teenitav raha tuleb hiljem trahvidena riigile maksta.
" Kas see väike kontoritarvete müügiga tegelev firma ikka teab oma riske?  Selle ettevõtja müügiosakond või müügiinimesed on piltlikult öeldes nagu viitsütikuga pomm, mis võib kõige ebasobivamal hetkel ettevõtte majandustulemused pea peale keerata,"

Kõlvatu konkurents, sh eelmise tööandja äri- või tootmissaladuste ärakasutamine uue tööandja huvides, põhjustab ettevõttele olulisi riske ja mitte üksnes kriminaalõiguslikke (ärisaladuse õigustamatu avaldamine on kuritegu), vaid ka tsiviilõiguslikke (s.o kahjunõuded). Siinjuures ei ole ka kuigi oluline, kas informatsioon on nö salvestatud töötajale mällu või kuhugi kirja pandud, kuna ainuüksi andmete avaldamine uuele tööandjale on keelatud. Ja ei maksa arvata, et kõlvatust konkurentsist tulenevaid tsiviilnõudeid praktikas harva esitataks. Päeva lõpuks ei ole ettevõtjale esmatähtis ju mitte käive, vaid see, mis peale kulude kandmist talle kasumina alles jääb. Toota tuleb inimestele vajalikke tooteid, mitte kurjategijaid või kohtuprotsesse.


 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

Teabevara