Autode müük kasvanud üle 70%

Täna äripaev.ee avaldatud andmed nätavad Eesti autoturul olulist kasvu nii müügi- kui ka kasuminumbrites. Äripäeva ajakirjanik Virge Haavasalu uuris suurematelt tegijatelt, mis on selliste kasvunumbrite taga.

"Kui me räägime kriisiaastast väljumisest, siis on need numbrid tõesti väga suured, aga tegelik olukord ei ole siin kellelgi väga hea," rääkis Hyunday´d, Suzukit ja Seati esindava Top Auto üks omanikke ja juht Felor Pärnpuu möödunud aasta väga tugevast kasvust nii müügi- kui ka kasuminumbrites. Müük kasvas 74 protsenti 18 312 592 euroni ja puhaskasum 778 protsenti 926 492 euroni. "Need on lihtsalt numbrid, millega saab mängida."
Pärnpuu sõnul mullu autohinnad kindlasti ei tõusnud. "Autode hinnad on ikkagi väga head ja konkurentsivõimelised olnud juba aastaid Eestis," kinnitas ta.

Toyotasid müüv Amserv Auto juhatuse esimees Marco Uuetalu nentis, et neil olid ootused müügi osas 41protsendisest kasvust mullu veelgi suuremad, kuid kasvu pidurdas Jaapani tsunami, mis tähendas autode tarnimise katkestust mullu juunist augustini. Selle tõttu lükkus ka klientidel autode kättetoimetamine kaks korda edasi ja selle tõttu osad kliendid loobusid tellimusest üldse. Käive jõudis 42,4 miljoni euroni ja kasum 458 756 euroni.
"Kui oli majanduslangus, siis sai ettevõtteid kõvasti efektiivsemaks muudetud, üle vaadatud töötajate palgad, protsessid, inimeste arvud, ja positiivne pool lõi 2012. a välja," vastas Uuetalu küsimusele, kas 46protsendise kasumi kasvu taga oli ka hinnatõusu. "Rentaablus käibest teab mis suure ei ole. Kokkuvõttes autode hinnad ei muutunud."

Uuetalu sõnul oli konkurents mullu väga tihe ja selle nimel tehti ka kõvasti kampaaniat, mida võis täheldada nii teles kui raadios. "Kuigi oli kasvav turg, püüdsid kõik oma osa saada," lausus ta. Müügis oli mullu eraisiku ja väikefirmade ostude arv tema sõnul väike. "Suurema käibe tegid suurfirmad, kes uuendasid oma autoparki, ja riigihanked," märkis Uuetalu.
Autode väljamüügihindade kasvu Uuetalu lähiaastail ette ei näe, just madalama nõudluse ja suurema konkurentsi tõttu.

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara