Kolga: viha müügimeeste vastu tuleb jäigast mõttemaailmast

Online-intervjuu käigus laekus prof Voldemar Kolgale muuhulgas järgmine "küsimus": Miks ma pean ostma toodet, mida ma ei soovi? Miks ma pean kuulama mingist tootest, mida ma ei soovi? Te müügiinimesed ei ole mitte keegi! Te olete lihtsalt haiged. Teid pole siin maailmas olemas, ning teid ei soovita siia. Idioodid.

Prof Kolga oli lahkelt nõus tegema küsimusele psühholoogilise analüüsi.

Mida te psühholoogina loete välja sellisest küsimusest? Näiteks "meie" ja "teie" vormi kasutamine, pöördumise toon jms.

 "Meie" ja "teie" kasutamine on väga informatiivne. "Meie" tähendab absorbeerimist, piiride ületamist, ühisuse leidmist. Globaliseeruv maailm ei saa hakkama ilma "meieta". Meie tähendab selles kontekstis uue ja võõra sallimist, tolerantsust. Isegi kuningas on meie oma, saab öelda Sina.
"Teie" kasutamine on vastandamistele ülesehitatud iidne mõtlemine, hierarhiale viitav. Müügimees on kui vastane, kes kuulub hävitamisele. Kui müügimeest sarjatakse, siis ei soovita ka uudset, kaasaegset maailma. Tahan elada vaikselt oma koopas, kuhu ei pääse keegi sisse. Kaks maailma, kaks mõtlemist. Valik on Sinu!

Aga mida siiski arvata sellisest avaldusest: Te müügiinimesed ei ole mitte keegi! Te olete lihtsalt haiged.

Selline viha müügimeeste vastu tuleb jäigast mõttemaailmast, kus võidutseb pahe. Ja antud isiku ülesanne on vastu hakata. Ta puhub ennast täis nagu põis, ropendab, et olla suurem enda alaväärsusest.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara