Laulja müügitööst: koduperenaine lasi mu arreteerida  

Laulja Margus Vaher jagas Best Salesile oma raamatumüüjana läbi elatud seiklusi Ameerikas. Edulugude kõrval üsna kainestav kogemus.

Millal ja kui kaua te USAs raamatuid müüsite?

Käisin Southwesterni programmi raames raamatuid müümas 2005. aasta suvel. Kolm kuud järjest 13,5 tundi päevas ja 6 päeva nädalas.

Mis lugu nende koertega oli, et siis mitu korda hammustada saite?

Sain seal kohalike dobermannide ja rotveileritega paremini tuttavaks. Nimelt ei ole ukselt-uksele müügitöö ilmselgelt USA-s väga populaarne ja niisiis ähvardati nende nelja kuu jooksul korduvalt koertega, kuid õnneks reaalselt kordagi hammustada ei saanud. Kuigi ühel korral päästsid mind 50 meetrisel spurdil vaid mu kiired jalad.

Kuulsin, et ka relvaga ähvardati. Kuidas see lugu juhtus?

Kuna mina müüsin peamiselt linnast väljas ja maapiirkondades, siis arvan, et ei liialda, kui ütlen, et peaaegu igal perel seal oli relv kui mitte kaks. Ja mõned agressiivsemad ei pidanud paljuks neid ka mulle demonstreerida. Seda juhtus ikka korduvalt. Eriti eredalt on meeles üks paarike, kelle uksele koputasin. Kõigepealt ilmus ukse vahelt mees kaheraudsega ja peale seda naine, kes enda suurekaliibrilise käsirelvaga mind ilmselgelt esialgu pätiks pidades aina valjusti korrutas: "Now you're going to get it". Peale viieminutilist selgitamist suutsin neid siiski veenda, et olen vaid suvetööd tegev üliõpilane Euroopast ja asi lahenes. Ma ei ole väga pabistaja tüüp ja rahulikul selgitamisel on võimalik ka agressiivne inimene taltsutada.

Ja kõige markantsem on muidugi see terrorismi ähvardus... et siis kutsutigi politsei? Mis edasi sai?

Mu suve absoluutne lemmik väljakutse oli see, kui üks ameerika koduperenaine oli veendunud, et ma olen pommikohvriga terrorist. Lasi mind arreteerida. Vot see oli kogemus. Küllap on siiani Giorgia osariigi Douglase linna šerifijaoskonnas minunimeline toimik ja teate küll - vasak profiilipilt ja parem profiilipilt. Nad hoidsid mind kinni 24 tundi enne kui veendusid, et ma siiski ei ole terrorist ja soovisid mulle parimat. Mulle kulus puhkus marjaks ära - põhimõtteliselt magasin sellest ajast lõviosa ja puhkasin kenasti välja. Küllap just seetõttu oli järgmine nädal müügis minu terve suve parim.

Muidugi oleks tore teada, kui palju te sealjuures raamatuid ära müüsite?

Raamatumüük läks väga hästi. Ma ei vahetaks seda väljakutseterohket suvekogemust mitte millegi vastu - see oli puhtakujuline character-building.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara