Parim müük 2012 þürii: et müüjad on pähemäärijad, ei vasta tõele

Konkursi "Parim müük 2012" esimene voor on kohe jõudmas poole peale. Kolmandik þürii liikmetest on oma testostud teinud ning tulemused edastanud. Esmane tagasiside näitab, et potentsiaalsed kliendid ootavad pigem aktiivsemat müüki.

Esimeses voorus hinnatakse eelkõige teenindus- või müügiettevõtet tervikuna, seega pole kunagi teada, kes just satub þürii liikme kontakti tulemusena firmat esindama. Testoste viib läbi kümneliikmeline þürii, kuhu kuuluvad mitmed tippjuhid, müügiorganisatsioonide juhid, müügikoolitajad ja ajakirjanikud. Hindamine toimub etteantud vormil.
Þürii liikmete kontaktideks tuleb konkursil osalejatel valmis olla juuli lõpuni.

Þürii esimehe Mihkel Reinsalu sõnul on esimeste tulemuste põhjal veel vara teha üldistusi, kuid tundub, et suurimaks veaks on kujunemas vähene huvi  või oskus selgitada välja kliendi tegelik vajadus. "Üldlevinud arvamus, et müüjad on ühed suured pähemäärijad ei vasta ka tõele, pigem näitavad esimesed tulemused seda, et müüja/teenidaja võiks olla pisut aktiivsem oma toote või teenuse pakkumisel. Minu enda kogemus kontrollhelistamise puhul oli see, et ma pidin ise palju küsima, et saada infot toote omaduste kohta," annab Reinsalu esmast tagasisidet.

Pool esimest vooru on alles ees ja seetõttu on vara öelda, kes on kujunemas liidriks ja kes jäävad tahapoole. "Täna saab öelda seda, et hetkel pole veel ühtegi võistkonda, kes ei oleks ka komistanud. Seega tulemusi on hetkel vara ennustada," on Reinsalu veendunud.

Konkursi "Parim müük 2012" esimese voor lõpeb 31.juulil. Seejärel toimub tulemuste analüüs ning 7.augustiks on II vooru pääsejad teada. Konkursil osalevad sellised suured müügiorganisatsioonid nagu Tele2, Viasat, LHV (läbi koostööparteri), Starman, lisaks veel mitmeid väiksemaid, aga vähemalt sama edukaid müügitiime. Võitja kuulutatakse välja 13.septembril müügijuhtimise aastakonverentsil "Müügijuht kahe tule vahel" .


Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara