Southwesterni raamatumüüjad teenisid suvega auto ja korteri

Sel aastal osales Eestist USA Southwesterni suveprogrammis ligi 300 tudengit. Enamik noori jõudis tagasi septembri alguses. Suve jooksul teenitud rahasummaga sai Eestis soetada nii auto kui väikese korteri.

Tänavu juba kaheksandat suve USAs raamatuid müünud Katrin Kiviselg tõdeb, et lõpuni kõik vastu ei pidanud: "Statistiliselt läheb lõpuni 80-85 % Eesti tudengitest." Eesti grupi kolmesaja tudengi hulgas oli rohkem noormehi kui neidusid.

Raamatumüüja tasu on 40% toote müügihinnast ja komplektide hinnad on vahemikus 125-750 dollarit. "Teenistus sõltub tudengi enda müügist ja kuludest. Iga tudeng on iseseisev ettevõtja - independent contractor. Esimesel aastal võib esineda nii nulli- kui ka 1000 dollarise teenistuse nädalaid," toob Katrin näite. Sel aastal toimus muudatus Southwestern Company programmis - esmakordselt saadeti raamatud klientidele postiga. "Seetõttu toimub konkreetne rahaarvestus hiljem," ei oska ta veel konkreetset palganumbrit välja pakkuda. Kuuldavasti on mõni tudeng suvel teenitud raha eest ostnud Eestis juba auto või korteri.

Gerda Rand müüs tänavu USAs raamatuid teist aastat."Müüsin suve jooksul raamatuid umbes 200 perele. Teeniti küllaltki äärmusest äärmusesse. Oli tudengeid kes teenisid nii palju, et said ilmselt oma kuludega nulli ja oli tudengeid kes teenisid kümmeid tuhandeid dollareid kasumit," toob ta näite võimalikust teenistusest.

Teise aasta tudeng oskab oluliselt rohkem antud kogemust hinnata.   "See suvi oli võrreldes eelmisega palju parem. Ma olin k?ll eelmise aasta top fy (euroopast teine), aga tundsin, et paljudes kohtades on mul veel areneda. Sellepärast läksin tagasi. Tegin kõvasti ettevalmistust ja viisin kaasa ka oma teami," kirjeldab Gerda muutusi teise aasta töös.
Gerda arvates on selle töö juures üks olulisemaid aspekte enda suhtumine. "Mul oli suvel päevi, kus kell oli juba  kaheksa õhtul, aga ei olnud müünud veel ühtegi raamatut. Põhiküsimus ongi, kuidas mitte lasta enda tujul langeda. Müük on numbrite mäng, seda olin õppinud meie miitingutelt. Meenub, et lõpetasin ühel sellisel õhtul üle üle 700$ kasumiga, müüsin ühele perele bagi (kõik raamatud ja cd, mis meil on müügiks) ja teisele veel pisut. See ongi minu õppetund, et kunagi ei tasu päevale alla anda. Ükskõik kui hästi või halvasti see algab."

 


 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara