Jaemüügi kasv jätkus ka septembris

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2012. aasta septembris eelmise aasta septembriga võrreldes püsivhindades 7%, teatab Statistikaamet.

Alates tänavu märtsist on jaemüügi kasv võrreldes eelmise aasta sama kuuga püsinud 6–9% piires.
2012. aasta septembris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 364,9 miljonit eurot. Jaemüük tööstuskaupade kauplustes suurenes eelmise aasta septembriga võrreldes 12%. Müük suurenes kõigil tegevusaladel. Enim suurenes jaemüük kasutatud kaupade kauplustes (kasv 23%), ent peamiselt eelmise aasta väga madala võrdlusbaasi tõttu. Selle tegevusala kaupluste müügi kasv kaupade jaemüüki oluliselt ei mõjuta, sest tegevusala osatähtsus on väga väike — tänavu septembris 1%. Keskmisest enam suurenes septembris jaemüük posti või interneti teel (kasv 17%), jaemüük apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (kasv 16%), jaemüük muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmetega, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjade jm (kasv 15%), tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes (kasv 14%) ning jaemüük muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad) (kasv 13%). Eelmiste kuudega võrreldes pöördus langusest tõusule ka majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kaupluste jaemüük, näidates 3%-list kasvu eelmise aasta sama kuuga võrreldes.


Jaemüük toidukaupade kauplustes suurenes eelmise aasta septembriga võrreldes 4%, kuid eelnevate kuudega võrreldes jaemüügi kasv veidi aeglustus, peamiselt eelmise aasta septembri kõrge võrdlusbaasi tõttu.
Võrreldes eelmise kuuga vähenes septembris jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 7%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes müük eelmise kuuga võrreldes protsendi võrra. 2012. aasta üheksa kuuga (jaanuar–september) suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes püvihindades 8%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli septembris 461,9 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis ligi 80%. 2011. aasta septembriga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 13%, eelmise kuuga võrreldes aga vähenes 5%.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara