Riigiametnikel kõrged palgad, müügitöötajatel veel kõrgemad

Statistikaameti andmeil oli eelmisel aastal avalikus sektoris keskmine brutokuupalk 853 eurot, mis on veidi kõrgem kui erasektoris. Müügitöötajate keskmine palk on siiski sellega võrreldes pea kahekordne.

Keskmine brutokuupalk avalikus sektoris oli 2011. aastal 853 eurot ja erasektoris 834 eurot. Fontese palgaturuuuringu järgi on müügitöötajate keskmine palk ligi 1400 eurot kuus. Tõsi, Fontese palgaturuuuring viidi läbi käesoleva aasta suvel ning seega ei ole aasta 2011 keskmised palgad avalikus sektoris päris õige võrdlusmaterjal. Võimalik, et ka seal on keskmine palk vahepeal tõusnud. 

Müügitöötaja keskmise palga arvestamsiel on lähtutud spetsialisti ametikohast, kes omab tööks vajalikku ettevalmistust, müüb iseseisvalt tooteid teenuseid olemasolevatele klientidele ning otsib aktiivselt uusi võimalikke kliente ja  ei ole otseselt vastutav  teiste müügitöötajate töö eest.

Võrreldes majanduskriisi eelse ajaga (2008. aastaga) on kõige suurem keskmine palgakasv olnud välisomandis olevatel eraettevõtetel (2%) ning riigi omandis olevatel asutustel (1%). Eesti omandis olevatel eraettevõtete keskmine palk küll 2009. aastal langes, kuid siis 2010. aastal jälle kasvas, mistõttu keskmine palgakasv selle perioodi peale toimunud ei ole.

Samas KOV omandis olevatel asutustel on palk keskmiselt langenud (-1%). Buumieelse ajaga võrreldes (2006. aasta) on kõige suurem keskmine palgakasv olnud riigi omandis olevatel asutustel (8%). KOV omandis ja välisomandis olevate majandusüksuste palk on kasvanud keskmiselt 7% ning Eesti eraomandis olevate majandusüksuste palk keskmiselt 6%

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara