Estonian Air koondab pooled töötajad

Vajadusest kohandada ettevõtte tegevust vähendatud lennumahtudele koondab Estonian Air töökohti ja vähendab  töötajate arvu 146 inimese võrra. Töötajaskonna vähenemine puudutab kõiki Estonian Airi struktuuriüksusi. Täna töötab ettevõttes 318 inimest.

“Estonian Airi lennumahtude märgatav kokkutõmbamine tähendab kahjuks ka seda, et tulevikus peame tegutsema märgatavalt väiksema hulga töötajatega,” ütles Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.


"Tänane samm on üks olulisemaid, et tagada Estonian Airi jätkusuutlikkus. Kui me vaatame lõuna suunas, siis sarnased protsessid on juba mõni aeg tagasi toimunud, kui vaadata lääne suunas üle Läänemere, siis toimuvad need just praegu," ütles Palmér." Nende töötajatega ja sellise lennukipargiga suudame efektiivselt opereerida liinivõrgustikku, mis koosneb järgmistest sihtkohtadest: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius, Trondheim. "

Ettevõtte töötajaskonna vähendamisprotsessi ajal teeb Estonian Air tihedat koostööd Eesti Lennuametiga. „Nii laiaulatusliku kärpimise raames konsulteerime iga aspekti lennuametiga, et tagada lennunduses väga oluline aspekt – maksimaalne lennuohutus,“ märkis Palmér.

„Töötajaskonna vähendamise plaan on seotud Estonian Airi nõukogu otsusega muuta ettevõtte tegevussuunda,“ ütles Palmér. “Estonian Airi tegevussuund keskendub Eesti jaoks olulistele põhisihtkohtadele, kuhu on kindel nõudlus.“

Koondamiskava puudutab nii kommerts- ja administratiivosakonda kui ka piloote ja salongiteenindajaid.

“Soovime ettevõttena teha kõik endast oleneva, et need valusad muudatused viia läbi ülima võimaliku hoolega,” lausus Palmér. “Koondamisprotsess administratiivosakondades algab kohe ja lennumeeskondade osas siis, kui meil on selge pilt, kuidas läheme üle üht tüüpi lennukitele. Edasised detailid saavad paika lähinädalatel,” lisas Palmér.

Uuendatud struktuuri kohaselt töötab Estonian Airis 172 inimest, kellest 100 on lennupersonali liikmed ja ülejäänud tugifunktsioonide ning administratiivosakondade töötajad.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara