Soomest turiste vähem, Venemaalt rohkem

 Majutusettevõtetes peatus 2012. aasta oktoobris 220 000 sise- ja välisturisti, mis oli 3% enam kui eelmise aasta oktoobris, teatab Statistikaamet. Venemaalt tulnute arv suurenes 18% Soome turiste oli 3% vähem.


Oktoobris peatus majutusettevõtetes 144 000 välisturisti ehk 65% majutusteenuseid kasutanud turistidest. Kaks kolmandikku majutatud välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist.

Eelmise aasta oktoobriga võrreldes vähenes Soome turistide arv 3% ning suurenes Venemaalt ja Lätist tulnute oma (vastavalt 18% ja 11%). Suurematest turismipartnerriikidest jäi Rootsi ja Saksamaa turistide arv eelmise aasta oktoobriga võrreldes samale tasemele ning Norra turistide arv vähenes 3%. Enamik välisturiste peatus jätkuvalt Tallinnas — 77% majutatud välisturistidest. 7% majutatud välisturistidest peatus Pärnu, 5% Tartu ja 3% Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Oktoobris peatus majutusettevõtetes 76 000 siseturisti, mis oli 6% enam kui mullu samal kuul. Tallinnas peatus ligi viiendik, Pärnu maakonnas 14%, Tartu maakonnas 13% ja Ida-Viru maakonnas kümnendik majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Oktoobris pakkus külastajatele majutusteenust 820 majutusettevõtet 18 000 toa ja 39 000 voodikohaga. Täidetud oli 45% tubadest ja 35% voodikohtadest. 36% oktoobris müügilolnud voodikohtadest oli Tallinna majutusettevõtetes ning voodikohtade täitumus Tallinnas oli oluliselt suurem riigi keskmisest — täidetud oli pool voodikohtadest. Pärnu, Tartu ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes oli vastavalt 13%, 7%, 6% voodikohtadest ning voodikohtade täitumus oli Tartu ja Pärnu maakonna majutusettevõtetes võrdne riigi keskmisega, Ida-Viru maakonnas aga viis protsendipunkti kõrgem.

Ööpäev majutusettevõttes maksis oktoobris keskmiselt 31 eurot ning oli mullusega võrreldes kolm eurot kallim. Keskmisest kallim oli ööbida Tallinnas.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara