Liiwi Heliisis salaviinaäri finaal

Eelmisel nädalal mõisteti kohtus süüdi neli Liiwi Heliisiga seotud inimest, kes valmistasid tehase territooriumil salaalkoholi ning müüsid seda Eestis ja Soomes.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristiina Laas selgitas, et süüdistuse kohaselt tegelesid süüdistatavad ligi kaks aastat Pärnus mittelubatud alkoholi müügiga. Selleks toodeti ASi Liiwi Heliis territooriumil müümise eesmärgil viina, mida ei märgistatud maksumärkidega. Salaalkohol kandis nime Foršš, mis läti keeles tähendab armas või nunnu. Maksumärkideta alkohol toimetati Viljandimaalt Pärnusse ja Soome. Klientideks olid kohalikud elanikud kui ka turistid. Kaks süüdistatavat olid kuritegude toimepanemise ajal ASi Liiwi Heliis töötajad.

"Koostöös Soome politseiga toimusid kohtueelse menetluse raames läbiotsimised nii Eestis kui ka Soomes. Nende käigus avastati üle 500 liitri salaviina, mis oli süüdistuse järgi toodetud AS-s Liiwi Heliis. Uurimisandmeil toimus salaviina müük käest kätte," selgitas Laas.

Kahe süüdistatava suhtes lõpetati kriminaalmenetlus avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Kohtuotsuse ja kriminaalmenetluse lõpetamise määruse alusel konfiskeeriti 40 000 eurot kuritegelikku tulu, alkoholi veoks ümberehitatud sõiduk Fiat Ducato, 772 pudelit mittelubatud alkoholi ning alkoholi pudelitele kleebitavaid silte ja pudelikorke. Alkohol, sildid ning esemed, mida kasutati alkoholi tootmisel, hävitatakse.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg, Marta Jaakson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

Teabevara