Kinnisvara osteti rekordiliselt oma rahaga

43% mullustest kinnisvaratehingutest tehti Swedbanki andmeil oma rahaga. See tähistab viimase kümnendi rekordit.

Pank ootab tänavuselt laenude mõõdukat kasvu. Eelmise aasta 11 kuu keskmine kasv ulatus pangal 16%ni.

„Nii tehingute maht, kui ka ruutmeetri hinnad peaksid püsima sarnastel tasemetel 2012. aastaga. 5% kõikumine üles-alla oleks mõlema näitaja puhul igati ootuspärane tulemus,“ kommenteeris ootusi kinnisvaraturule Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk.

Pankadele kehtestatud uued likviidsus- ja kapitalinõuded kajastusid möödunud aastal ka laenumarginaalide kasvus. „Sõltuvalt kliendist, tõusid Swedbanki klientidele marginaalid seoses uute kapitalinõuetega aasta jooksul ca 0,10%-0,30%,“ sõnas Tukk.

Samuti tasub tema hinnangul täna kaaluda ka intressi fikseerimise võimalust - 5-aasta fikseering jääb täna 1% tasemele. Euribori langusest on Harjumaa uue laenuvõtja maksekoormus Tuki sõnul vähenenud ca 40 eurot 460 eurole, mujal ca 20 eurot 360 eurole.

2/3 Swedbanki probleemsetest eluasemelaenuklientidest seljatasid makseraskused. 6000 restruktureeritud laenust on täna veel probleemseid ligi neljandik. Pank müüs sundtäitmise korras 343 vara ehk kaks korda vähem aasta varasemast.

Osale arutelus

  • Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

Teabevara