Ettevõtete juhid: hinnamüük jätkub

Best Salesi tänasel konverentsil „Stardikonverents: müük 2012“ toimunud paneeldiskussioonil selgus, et osa ettevõtete juhte ootavad hinnamüügi jätkumist.

Nii Äripäeva juht Igor Rõtov kui ka Amservi juht Mart Mägi märkisid, et hinnamüük jätkub, kuigi viimase sõnul tuleks seda teha kavalalt.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink vastas küsimusele hinnamüügi jätkumise kohta, et see ei jätku. Ta lisas, et avanevat elektriturgu peeti esialgu hinnaturuks, kuid Eesti Energia otsustas riskida: „Ehitasime strateegia sellele, et peab olema normaalne hind, aga ülihea kättesaadavus ja lihtne toode.“ Rink leidis, et avanenud turul võitis enim Eesti Energia just sellise strateegia tõttu, sest need müüjad, kes pakkusid turuliidrist odavamat hinda, kaotasid teeninduse kvaliteedis. Rinki juttu kommenteerides ütles Elisa ärikliendiüksuse juht Jüri Teemant, et see on hea näide sellest, kuidas jätkub hinnamüük, kuna võitlus klientide nimel käib vaid kolmandiku elektriarve pärast.

Hinnamüügi kohta lennunduses ütles Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov, et ettevõttes mõeldakse praegu sellele, kust võtta raha, millega maksta klientidele siia lendamise eest peale. Sama rääkis sideoperaatorite turu kohta ka Teemant, kuid lisas, et rääkima peaks pigem väärtuse- kui hinnamüügist.

„Me ei müü ju tegelikult hinda. Ükskõik, mida me pakume, me räägime mingist väärtusest, vajadusest, selle rahuldamisest. Hind on tihti selles kontekstis välja rebitud moment. Ostja turg on olemas ja ta küsib hinda, aga ostja küsib tervikhinda selle väärtuse eest, mis ta vastu saab,“ kõneles Teemant.

A. le Coqi juhi Tarmo Noopi sõnul on Eesti heas olukorras, sest ükski kaubanduskett ei domineeri. Ta ei uskunud, et lähitulevikus võiks toimuda ainult hinna peale minek.

Diskussiooni lõpus küsiti publikust, mida Eestis müügiinimesed ei oska. Teemant leidis, et puudub oskus kinnitada ja seda kõikides müügietappides. Sakkov lisas, et ei osata julgelt mõelda, mida täiendas Noop, et müügimees võiks olla selline inimene, kes meeletult endasse usub.

Osale arutelus

  • Kadri Põlendik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara