Töötuid müügitöötajaid palju, tööpakkumisi ka

Eesti Töötukassa andmetel lisandus märtsis ligi 1000 teenindus- ja müügikogemusega tööotsijat. Samal ajal oli tööpakkumiste arv suurim just selles tegevusvaldkonnas .

Märtsis registreeris end töötukassas 5 584 uut töötut. Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (21%), lihttöölised (19%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Märtsikuu jooksul lisandus võrreldes veebruarikuuga rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 3 480 uut tööpakkumist. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 7209. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (26%). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (17%) ning seadme- ja masinaoperaatoritele (16%) pakutavad töökohad.

Märtsis registreeritud töötute arv vähenes. Kuu lõpus oli töötuna arvel 43 617 inimest ehk 6,7% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

 "Märtsis alanud registreeritud töötute arvu langus annab lootust, et käesoleval  aastal töötute arvu vähenemine jätkub, kuigi tõenäoliselt mitte sama kiires tempos kui eelnevatel aastatel," kommenteeris Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel:


 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara