Turistide arv kasvab jõudsalt 

Eesti majutusettevõtetes peatus 2013. aasta veebruaris 160 000 sise- ja välisturisti, mis oli 5% rohkem kui eelmise aasta veebruaris, teatab Statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Veebruaris peatus majutusettevõtetes 91 000 välisturisti, mis oli 6000 turisti (7%) rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Enamik välisturistidest (87%) väisas Tallinna, Pärnu ja Tartu majutusettevõtteid. Välisturiste peatus nende linnade majutusettevõtetes mullusest enam vastavalt 7%, 10% ja 9%. Traditsiooniliselt saabusid rohkem kui pooled välisturistidest Soomest ning nende arv majutusettevõtetes suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 19%. Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes 16 000, mis oli veerandi võrra enam kui eelmise aasta samal ajal. Läti turistide arv vähenes. Samuti peatus majutusettevõtetes vähem turiste Rootsist, Saksamaalt ja Norrast.

Veebruaris oli majutusettevõtete klientide seas siseturiste 43%. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 69 000 siseturisti, mida oli üle 2000 siseturisti enam kui eelmise aasta veebruaris. 28% siseturistidest peatus Harju maakonna, 15% Pärnu maakonna ning 11% Tartu maakonna ja 9% Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. Siseturistidest enam kui pool oli puhkusereisil ja ligi kolmandik tööreisil.
Külastajatele pakkus veebruaris teenust 835 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 17 000 tuba ja 38 000 voodikohta. Voodikohti oli ligi 900 enam kui aasta eest veebruaris. Täidetud oli 35% tubadest ja 28% voodikohtadest. Võrreldes eelmise aasta veebruariga vähenes tubade täitumus ühe protsendipunkti võrra. Suurtes, enam kui 100 toaga majutusettevõtetes oli voodikohtade täitumus (41%) oluliselt suurem Eesti keskmisest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ning oli 2012. aasta veebruariga võrreldes kahe euro võrra kallim. Suurtes, enam kui 100 toaga majutusettevõtetes oli ööpäeva keskmine maksumus 34 eurot.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara