Tele2: meie oleme enesekindlad!

Tele2 juhatuse esimehe Mindaugas Ubartase sõnul võtab EL side reguleerimise direktiivide elluviimine turult ligi 11-12 miljonit eurot kvartalis ning seetõttu võib kogu 2013 aasta näha telekomi turu kokkukuivamist. Tele2 säilitab siiski optimismi.

"Kuigi suures osas sõltub tulu kahanemine määrustest, võib ülejäänu eest tänada vabaturumajandust. Hinnasõjad mobiilsidemaailmas on järjest kasvamas ning see annab klientidele võimaluse nautida mobiilse telekommunikatsiooni teenuseid liigse ülemaksmiseta," kommenteeris Ubartas mobiilioperaatorite I kvartali suhteliselt kesiseid finantsnäitajaid.

Kui kaua hinnasurve jätkub ning milline saab olema operaatorite alumine hinnapiir on Ubartase sõnul raske ennustada. "Näiteks eelmise nädala kolmapäeval oli näha märke stabiliseerumisest, kuid juba esmaspäeval võis telemarketingi kanalitest leida uusi "salajasi" pakkumisi. On raske öelda kus on piirid."

Ubartase sõnul võib ka näiteks Rootsi, Soome, Austria ja Läti turgudel näha mobiilioperaatorite tulu ja EBITDA kahanemist ja mõndadel juhtudel kokkukukkumist. "Näiteks ühe operaatori puhul Poolas  kukkus EBITDA 2011 ja 2012 neljandate kvartalite võrdluses 80%," tõi Ubartas näite.

Ubartas on siiski kindel, et Tele2 hinnaliidri strateegia, mis baseerub madalatel kuludel, võimaldab tulevikus kasvu. "Me oleme enesekindlad ja jätkame investeerimist," lisas ta.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara