Müük toimub vereanalüüsi tulemustega manipuleerides

Eesti Apteekide Ühendus avaldab nördimust kaubanduskeskuste koridorides tegutsevate toidulisanditega kauplejate suhtes, kes püüavad inimestele müüa toidulisandeid ebaõigete vereanalüüsi tulemustega manipuleerides.

„Tänases Eesti Ekspressis ilmunud Kirsti Vainküla artikkel „Alatu toidulisandiäri käib hirmu najal“ paljastus oli apteekrite jaoks jahmatamapanev. On väga alatu, et ilma igasuguse meditsiinilise hariduseta inimesed panevad valge kitli selga ja lasevad inimestel arvata, et tegemist on apteekrite või arstidega,“ rõhutas EAÜ juhatuse liige Kristiina Sepp. „Tagamaks kvaliteetset tervishoiumonitooringut, tuleb luua selge üleriigiline süsteem ning tagada range järelevalve kuritarvituste suhtes,“ lisas ta.

„Esmast tervisealast nõustamist peaksid pakkuma meditsiinialase haridusega inimesed ning seda tuleks teha kvaliteetselt ja kontrollitult. Näiteks Eesti Apteekide Ühenduse ja Eesti Apteekrite Liidu eestvedamisel on valminud kvaliteedijuhis, mis sõnastab kaasaegse apteegiteenuse põhimõtted ning määratleb selged kriteeriumid apteegiteenuse kvaliteedi hindamiseks, et tõhustada farmaatsiaeriala eneseregulatsiooni Eestis,“ rääkis Kristiina Sepp. „Muu hulgas sisaldab kvaliteedijuhis apteegi lisateenuste, näiteks vererõhu, veresuhkru ja üldkolesterooli taset mõõtvate kiirtestide korraldust – selleks, et testid usaldusväärse tulemuse annaksid, tuleb neid teha kindlate reeglite järgi ja õigete vahenditega.“

Kristiina Sepa sõnul on positiivne, et inimesed tunnevad üha enam huvi oma tervisliku seisundi vastu. „Püüame apteekides arendada teenuseid, et vähendada perearstide ja -õdede koormust ning leida üles näiteks patsiendid, kel on nende endi teadmata välja kujunemas kõrgvererõhutõbi või diabeet ning suunata nad perearsti vastuvõtule varem kui see muidu oleks juhtunud,“ rääkis Kristiina Sepp. „Inimeste pidev ja püsiv huvi oma tervisliku seisundi suhtes ja soov saada sellega seotult nõustamist ja tagasisidet, on üha kasvav ja iseenesest väga positiivne. On kahju, et seda kurjasti ära kasutatakse.“

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

Teabevara