Korteriturul tehakse liiga palju tehinguid

Tänane Eesti ja eelkõige Tallinna korteriturg on üliaktiivne. Korterite ja ühepereelamutega tehakse palju ja kiiresti. Elamispindade tehingute arv on kasvanud tasemeni, mis paneb pisut muret tundma, ega korterurul tehinguid liiga palju ei tehta.

Üldjuhul peetakse normaalseks, kui elamufondist on aasta jooksul käibe 3-5% eluruume. 3% elamufondi käibe puhul on tegemist pigem loiu turuga, mis vastab raskustes vaevlevale majandusele. 5-protsendiline elamufondi käive viitab juba suurele turuaktiivsusele, millest saame rääkida tugeva ja jätkusuutliku majanduskasvu tingimustes.

Heites pilku Eesti ja Tallinna vastavatele näitajatele peame tõdema, et korterituru senistel arengutel põhinev prognoositav elamispindade käive elamufondi suhtes on Eestis käesoleval aastal 4,5%. Tallinna elamispindade aktiivsuse prognoos aga küündib lausa 5,2 protsendini, Tartus 5,6 protsendini.

Mis tingivad liigkõrge tehingute arvu, loe pikemalt tänasest Äripäeva kuukirjast Kinnisvara. 

Osale arutelus

  • Tõnu Toompark

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara