Euroopa autoturg kasvab taas

Septembris kasvas Euroopas uute autode müük kahe aasta kiireimas tempos, kuna euroala majanduslanguse lõpp, hinnakäped ja Hispaania valitsuse initsiatiivprogramm toetasid nõudlust, vahendab Bloomberg.

Uute autode registreerimine kasvas ACEA andmetel Euroopas aastaga 5,5%, 1,19 miljoni sõidukini. See vähendas selle aasta autoturu languse neljale protsendile. Kokku on tänavu Euroopa Liidus müüdud 9,34 mln sõidukit.

Hispaanias kasvas automüük 29%, kuna valitsus maksab kuni 2000 eurot uuele autole allahindlust, kui ront vahetatakse uue auto vastu.

Suurbritannias kasvas automüük 12% ja Prantsusmaal 3,4%. Saksmaal vähenes müük 1,2%, ja Itaalias 2,9%.

Eestis kasvas automüük 8,5%, 1564 sõidukini.  Hispaaniast kiirem oli automüügikasv Ungaris (32,2%). Napilt jäi Hispaania kasvust maha Läti, kus automüük kasvas 26,3%. Iirimaal kasvas automüük 27,9% ja Sloveenias 24,6%. Slovakkias kukkus automüük 30,6%, Küprosel ja Islandil 25,5%.

 

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Tule ja ole TNT MÜÜGIHÄÄL

Manpower OÜ

22. november 2018

RICKMAN TRADE otsib EESTI TURU MÜÜGIJUHTI

Ariko Reserv OÜ

30. november 2018

Teabevara