Maaklerid vahendasid 43% kindlustuslepinguist

Kindlustusmaaklerite liidu (EKML) teatel on 42,5% tänavu esimese kuue kuu jooksul sõlmitud kindlustuslepingutest tehtud maaklerite vahendusel.

Finantsinspektsiooni esimese poolaasta turuülevaate andmeil vahendasid kindlustusmaaklerid 50% kõigist sõidukikindlustuse ja 47% liikluskindlustuse kindlustuslepingute kindlustusmaksetest. Samuti 55% sõiduki valdaja vastutuskindlustuse ja 65% tsiviilvastutuskindlustuse kindlustusmaksetest.

Kokku vahendasid kindlustusmaaklerid kindlustusmakseid summas 64 miljonit eurot, millest 21% olid välismaal sõlmitud kindlustuslepingute maksed summas 13,4 miljonit eurot. "See omakorda näitab selgesti, et juhtudel, kus klientidel ei ole võimalik head kindlustuskaitset saada koduturult, pakuvad kindlustusmaaklerid üha rohkem lahendusi väljastpoolt Eesti Vabariiki," teatas kindlustusmaaklerite liidu juht Igor Fedotov pressiteates.

Suurimat turuosa omavateks kahjukindlustuse kindlustusmaakleriteks tänavu esimesel poolaastal on finantsinspektsiooni andmeil AS IIZI Kindlustusmaakler (20%), AS Marsh Kindlustusmaakler (12%), AS Vanden Kindlustusmaaklerid (12%), Insurance broker services OÜ (10%) ja KindlustusEst Kindlustusmaakler OÜ (7%).

Elukindlustust vahendas seitse kindlustusmaaklerit, millest KindlustusEst Kindlustusmaakler OÜ turuosa oli 43%, UADBB Aon Baltic Eesti filiaali turuosa 35% ning Marks ja Partner Kindlustusmaaklerid OÜ ja CHB Kindlustusmaakler OÜ turuosad 6%.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Globalsun otsib päevitus- ja ilutoodete MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. oktoober 2017

Post11 otsib MÜÜGIOSAKONNA JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

27. september 2017

Hilleberg is looking for an QUALITY MANAGER

Finesta Baltic OÜ

19. oktoober 2017

Teabevara