Esimene Eesti elektrikerise tootja hakkas eksportima

Esimesena Eestis elektrikeriseid tootma hakanud OÜ Huum alustas eksporti Soome ning otsib ka uusi turge.

"Hetkel oleme saadaval Eestis ja Soomes, läbirääkimised käivad sakslaste ja rootslastega. Üle interneti turustame endid üle Euroopa," kommenteeris Siim Nellis Huumist. Lähitulevikus soovib ettevõte siseneda ka Venemaa turule, kus Nellise sõnul on kasutusel viis miljonit sauna.

"Kuigi on tegu kõrgtasemelise disainiga, sihime ka keskmise ostujõuga tarbijat. Kuna kaubamärk on uus, soovime esimese toote disainiga end võimalikult laiale tarbijaskonnale tutvustada," lisas Nellis. Tema sõnul on Huum esimene elektrikeriste valmistaja Eestis.

Oma disainitud saunakerise idee tekkis tal aastate eest, samuti võttis aastaid tehniline arendustöö. "2011. aastal tegime koostööd Eesti kunstiakadeemia tootearenduse osakonnaga. Teine ja kolmas kursus tegelesid terve kevadsemestri elektrikeriste disainimisega. Sealt edasi oleme tegelenud kerise seeriatootmisse viimisega," selgitas Nellis. "Tudengite abiga on arenduskulu suhteliselt madalal hoitud," lisas ta.

Sauna elektrikeriste turg on Nellise sõnul küllaltki spetsiifiline ning tootjaid on maailmas väga vähe. "Käsikäes toimub karm konkurents koostööga," märkis ta.

Järgmisel aastal toob Huum turule nutitelefonilt äppiga juhitava sauna juhtpuldi, samuti uued keriste seeriad.

Keriste tootmine toimub Huumil Tartus. Koostööd tehakse lisaks kunstiakadeemiale ka tehnikaülikooli ja Tartu teaduspargiga, toetust saadi ka EASilt.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara