Püramiidskeemi kahtlus kukutas Herbalife’i aktsiat 13%

Toidulisandite firma Herbalife’i aktsia kukkus eile 13% ning sulgus 10% miinuses, kuna USA senaator Ed Markley ütles, et USA väärtpaberi- ja börsikomitee (SEC) ja Föderaalne Kaubanduskomisjon peaksid uurima ettevõtte seost püramiidskeemiga.

Föderaalne Kaubanduskomisjon on öelnud, et püramiidskeemiks peetakse ettevõtet, mis müüb teistele levitajatele rohkem tooteid kui avalikkusele või siis, kui ettevõte teenib uute liikmete värbamisest rohkem raha kui toodete müügist, kirjutas CNN Money.

Riskifondi juht Bill Ackman on nimetanud Herbalife’i püramiidskeemiks ning teatas 2012. aasta detsembris, et on panustanud Herbalife’i aktsia langusele. Ackman on aga kaotanud suure hulga raha oma positsiooniga, kuna aktsiat on asunud ostma miljardärist investor Carl Icahn.

Senaator Markley sõnul kaotas üks Massachusettsi pere 130 000 dollarit ja kogu elu säästud, kuna investeerisid Herbalife’i toodetesse. „Mul on tõsiseid küsimusi Herbalife’i äritavade kohta ja nende mõjust minu valijatele ja ma ootan huviga vastuseid nende küsimustele,“ ütles Markley.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara