Estraveli käive kasvas ja kasum vähenes

Reisibüroo Estravel käive kasvas mullu ligi 12 protsenti, samas kasum vähenes kümnendiku võrra.

Estraveli tehniline müügikäive suurenes eelmisel aastal varasemaga võrreldes 11,8% võrra, ulatudes kokku 64,7 miljoni euroni. Müügitulu kasvas samal ajal enam kui 6,7 miljoni euroni, suurenedes aastaga 2,7% võrra. Ettevõtte eelmise aasta puhaskasum oli 0,9 miljonit eurot võrrelduna miljoni euroga aasta varem.

Estraveli tegevdirektori Anne Samliku sõnul võib möödunud aastat pidada kordaläinuks. "Suutsime tihedas konkurentsis saavutada seatud eesmärgid. Suurimat kasvu kogesime reisiteenuste online-müügis, mis kasvas varasema aastaga võrreldes 65%," lausus ta pressiteates.

Kliendigruppide lõikes kasvas Estravelis eelmisel aastal kõige enam müük eraklientidele, mis võrreldes aasta varasemaga suurenes 7,4% võrra. Müüdud toodete lõikes andsid suurima käibe laeva- ja lennupiletid.

"Lihtsate marsruutide puhul on lennupileti ostmine online-keskkonnast igati sobilik ja selleks pakub Estravel ka mugavat iseteeninduskeskkonda, keeruliste marsruutide ja eksootiliste sihtkohtade puhul on aga kindlasti õigem pöörduda reisikonsultantide poole," kommenteeris Samlik.

Estravel andis eelmise aasta lõpus Eestis tööd 156 inimesele. Ettevõttel oli 11 esindust seitsmes linnas. Estravelile kuulub lennupiletite odavmüügiportaal sky24.ee, lisaks opereerib Estravel portaali laevapiletid.ee müüki.

AS Estravel on Baltimaade suurim reisibüroo, mis tähistas mullu oma 25. tegevusaastat. Estraveli põhiomanik on Soome üks suurimaid reisibüroosid Suomen Matkatoimisto Oy, mis omakorda kuulub sajaprotsendiliselt lennufirmale Finnair.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara