2014 on väljakutsete aasta kinnisvaras

Colliers International Partner investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno ütles Äripäeva Kinnisvarakonverentsil, et 2014 on väljakutsete aasta ning tähtsad on kogemused ja pädevus.

Tinno hinnangul jääb ärikinnisvara turg Tallinna ja Harjumaa keskseks, sest see on meie majanduse üldine peegelpilt. „Tallinnast väljapoole on potentsiaal kaubanduse võtmes suurematel linnadel ja tootmis- ning laopindade osas Tartu ja Narva,“ rääkis ta. Lisades, et mujal Eestis on orienteeritud kohalikule nõudlusele.

Büroopindade osas on kõige atraktiivsemateks piirkondadeks Tallinna kesklinn, Pärnu mnt ja Ülemiste City. Samuti ka mõned teised väljakujunenud piirkonnad. „Üürnikud ei taha olla uues piirkonnas esimesed, sest seal ei pruugi toimuda edasist arengut,“ rääkis Tinno. Lisades, et seetõttu eelistatakse juba väljakujunenud piirkondi.

Laopindade osas näeb Tinno, et 2014 aastal jätkub laopindade areng.

„Kaubanduses on number üks teema Ülemiste Keskuse laiendus, millest saab Tallinna kõige suurem kaubanduskeskus oma üle 59 000 m2 pinnaga,“ rääkis ta. Teiste arengute osas tõi ta välja Stroomi Kaubanduskeskuse ning viimasel ajal juttu olnud Mustamäe keskuse arendusest, kus hetkel käib ehitustegevus lammutamise käigus.

2014 aastal veel Hiltoni hotelli ja VGP Nehatu projekti täielikult ei tule, kuid Tinno sõnul mõjutavad nad juba turgu.

Osale arutelus

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Volume Design otsib Eesti turu MÜÜGIJUHTI

CV-Online Estonia OÜ

02. november 2017

Data Print otsib MÜÜGIJUHTI

Data Print OÜ

05. november 2017

Teabevara