2014 on väljakutsete aasta kinnisvaras

Colliers International Partner investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno ütles Äripäeva Kinnisvarakonverentsil, et 2014 on väljakutsete aasta ning tähtsad on kogemused ja pädevus.

Tinno hinnangul jääb ärikinnisvara turg Tallinna ja Harjumaa keskseks, sest see on meie majanduse üldine peegelpilt. „Tallinnast väljapoole on potentsiaal kaubanduse võtmes suurematel linnadel ja tootmis- ning laopindade osas Tartu ja Narva,“ rääkis ta. Lisades, et mujal Eestis on orienteeritud kohalikule nõudlusele.

Büroopindade osas on kõige atraktiivsemateks piirkondadeks Tallinna kesklinn, Pärnu mnt ja Ülemiste City. Samuti ka mõned teised väljakujunenud piirkonnad. „Üürnikud ei taha olla uues piirkonnas esimesed, sest seal ei pruugi toimuda edasist arengut,“ rääkis Tinno. Lisades, et seetõttu eelistatakse juba väljakujunenud piirkondi.

Laopindade osas näeb Tinno, et 2014 aastal jätkub laopindade areng.

„Kaubanduses on number üks teema Ülemiste Keskuse laiendus, millest saab Tallinna kõige suurem kaubanduskeskus oma üle 59 000 m2 pinnaga,“ rääkis ta. Teiste arengute osas tõi ta välja Stroomi Kaubanduskeskuse ning viimasel ajal juttu olnud Mustamäe keskuse arendusest, kus hetkel käib ehitustegevus lammutamise käigus.

2014 aastal veel Hiltoni hotelli ja VGP Nehatu projekti täielikult ei tule, kuid Tinno sõnul mõjutavad nad juba turgu.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara