90 algajat ettevõtjat pürivad Erasmuse ettevõtjate praktikale

   Üle kuu aja eest Eestis väljakuulutatud taotlusvoor neile algajaile ettevõtjaile, kes sooviks Erasmus for Young Enterpreneurs programmi kaudu minna välismaale kuni pooleks aastaks 6600 eurose stipendiumiga ärisuhteid looma, tõi 23.aprilliks kokku ligi 90 soovijat.

„Huvi oma toote või teenusega välismaale ostjaid, allhankijaid, tarbijaid või edasiarendajaid leidma minna, olid need põhjused, miks sadakond algajat ettevõtjat oma taotlused esitasid,“ selgitas programmi Eesti poolne partner Marketingi Instituudi juht Anu-Mall Naarits. 

Tema sõnul võtsid avaldusi vastu Tartu Loomemajanduse Keskus ja Marketingi Instituut, kelles esimese kaudu laekus 18 ja teise kaudu 70 avaldust.

Naaritsa sõnul peab iga välismaale pürgija kirjeldama äriplaanis ka detailselt, kuidas just sellesse riiki mitmeks kuuks elama asudes võidab tema äri. Oluline oli usutavalt ära näidata, kust tuleb käibekasv ja kust töötajate arvu kasv, mis on Euroopa Liidus eriti tähtsad argumendid.

„Meile taotluse esitanud inimeste seas on päris palju väga huvitavaid, julgeid ja perspektiivikaid ettevõtjaid, kes on aru saanud, et ainult rahvusvaheline mõõde on see, millega tegeleda tasub,“ ütles Naarits. „Ebatavaliselt palju on kandideerijate hulgas disaini ja IT taustaga ettevõtlikke inimesi.“

Naaritsa sõnul hakatakse neile, kellel äriplaanid valmis, Euroopa sihtriikides vastuvõtjaid ja mentoreid otsima. „Kui vajalikud kokkuviimised on tehtud ning nii praktikale suundujad kui ka vastuvõtjad leppinud kokku mõlemale sobivas ajas, saame valikud lõplikult kokku lüüa ja siis avanevad ka programmi rahalised vahendid," ütles ta. Sõltuvalt piirkonnast, kuhu algajad ettevõtjad oma äri edendama suunduvad, saavad nad Erasmus for Young Enterpreneurs programmilt igakuist elamistoetust 600-1100 eurot kuus kätte.


Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

Teabevara