Reisifirmad esitasid kvartaliaruandeid varasemast korrektsemalt

20. aprilliks pidid reisiettevõtjad esitama tarbijakaitseametile 2014. aasta esimese kvartali pakettreiside kogumüügi aruanded. Aruande esitas 97 protsenti firmadest.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 271 reisiettevõtet, kellest üheksa jättis selle esitamata. Eelmiste kvartalitega võrreldes on olukord oluliselt paranenud. Siiski ei saa pidada seda heaks, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Paljud ettevõtted esitavad küll aruande määratud tähtajaks, kuid eksivad aruande täitmisel, sest ei lisa sinna enda tegevuse kohta õigeid andmeid.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet oma kodulehel olevas mustas nimekirjas. See on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara