Laienemise fookus pöördub tagasi siseturgudele

Ettevõtted panustavad järjest rohkem ekspordi asemel siseturu kasvule, kuid Balti regioon ujub vastuvoolu, näitab Reguse uus ülemaailmne uuring.

Üle maailma paindlikke tööpaigalahendusi pakkuva firma Regus viimase rahvusvahelise küsitluse andmetel otsib 250% rohkem firmasid hetkel kasvuvõimalusi pigem kodu- kui välisturul. Baltimaad liiguvad siiski teises suunas ning 36% siinsetest firmadest on välismaal laienemas.

Uuring kaardistas üle 20 000 firmajuhi ja -omaniku seisukohad 95 riigis. See näitas, et 42% firmadest ootab koduturul kasvamist, rahvusvahelist kasvu ootab aga vaid 17%.

Vastavalt uuringule on Baltimaade firmade arvates nende viis suurimat takistust välisturgudel kasvamisel:

1) tippkvaliteediga personali palkamine (84%)
2) kohalike olude vähene tundmine ja kontaktide puudumine (82%)
3) turuinformatsiooni vähesus (68%)
4) ligipääs paindlikule kontoriruumile (52%)
5) raskused kohaliku jaotusvõrgu ülesehitamisel (49%)

Lootus koduturul kasvada on aga veelgi ilmsem arenevatel turgudel, kus sellele keskendub kolm korda rohkem firmasid (51%) võrreldes nendega, kes loodavad kasvada välismaal.

See tõestab, et majandusliku taastumise tulemustest saavad kasu järjest rohkemad inimesed arenevates riikides, sest klientide usaldus on hakanud taastuma ja sõltuvus ekspordist väheneb.

“Viimase kahe aasta jooksul on toimunud oluline pööre ja firmad kogevad nüüd siseturul suuremat kasvu kui väljaspool. See muutus tuletab meile meelde, kui oluline on ettevõtetele jääda paindlikuks ja skaleeritavaks, et nad saaksid turu muudatustele reageerida, aga samuti annab see märku klientide ostujõu olulisest suurenemisest arenevates majandustes,” kommenteeris uuringut Reguse Baltimaade asepresident Ruud Doogen.
 
Tema väitel sõltuvad firmad laienemisel mitmest võtmefaktorist sõltumata sellest, kas uued turud on kodu- või välismaal. Kindlasti on vajalik ligipääs usaldusväärsele ja värskele turuinformatsioonile, võrgustumine ning võimalus äri asukohta valida.

“Lisaks nendele faktoritele aitavad ka paindlikud tööpaigad kiiresti turgudele reageerida ja säilitada vaba kapitali edasisesse kasvu investeerimiseks. Ettevõtted peavad suutma kiiresti laieneda, aga ka kiiresti tagasi tõmbuma, kui kusagil mujal peaksid kasvuvõimalused avanema,” lisas Doogen.

Regus on paindlikult kasutatavate tööruumide pakkuja.Rohkem kui 1,3 miljonit klienti töötavad iga päev Reguse tööruumides, mis asuvad üle maailma 1 500 asukohas, 600 linnas (k.a. Tallinnas) ja 100 riigis.Regus asutati 1989. aastal Belgias, Brüsseli linnas, peakorter asub Luksemburgis ja firma on noteeritud Londoni börsil.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara