Eesti eratarbijast autoostja kiikab uue sõiduki puhul linnamaasturi poole

Uute autode liisimise edetabelit Eestis eratarbijate vaatest juhib mudelitest linnamaasturite liisimine, selgub Swedbanki Eesti kolme kuu liisingustatistika analüüsist.

Swedbanki erakliendi liisingu osakonnajuhataja Tarmo Ulla teatel moodustasid tänavu esimeses kvartalis liisitud uutest sõiduautodest 36% linnamaasturid. „Nende liisimine on võrreldes keskklassi- ja väikeautodega väikeses kasvus,“ lausus ta.

Ulla tõi välja, et kallimate sõidukimudelite lembus on omane Leedu liisinguturule. „Leedu liisija on juba varasemast eelistanud hinnaklassilt kallimaid sõidukeid. Esimeses kvartalis eelistas maastureid 45% Leedu liisijatest, mis on jäänud mullusega peaaegu samaks. Samas Läti uute liisitavate sõiduautode turul teevad ilma keskklassimasinad, moodustades esimeses kvartalis juba 40% liisitavatest uutest sõidukitest.

Swedbanki analüüsist selgus, et Läti liisinguturu esimest kvartalit iseloomustas väikeautode ja linnamaasturite liisimise vähenemine. Linnamaasturite alla kuuluvad  mudelid hõivasid esimeses kvartalis Lätis 35%, väikeautod 16% liisitavate sõidukite hulgast. Leedu liisinguturul on suurima kasvu teinud tänavuse aasta kolme kuuga  väikeautode liisimine, mis moodustas 18% liisitavatest sõidukitest.

Liisijate vanused erinevad Swedbanki analüüsi andmetel riikide võrdluses üsna vähe. „Enamus eratarbijatest liisijatest Baltimaades on 31-45 aastased, moodustades üle 40% kõikidest sõidukiliisijatest. Teine suurem vanuserühm on 46-60aastased, keda Eestis on liisijate seas mõnevõrra rohkem kui Lätis ja Leedus,“ märkis Ulla.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

Teabevara