Anne Sulling läheb 12 ettevõtjaga Hiinasse

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling lendab täna visiidile Hiina, teda saadab 12-liikmeline äridelegatsioon.

Eesti ettevõtetest lähevad Hiina Estonia klaverivabrik, Krimelte, Saku Õlletehas, Salvest, Mainor Ülemiste, FORS MW, Woodbright, Adek, Cicero Capital, Wiruvili, Revala ja Mativesi.

Äridelegatsiooni juht, EASi ekspordidivisjoni esindaja Indrek Pällo kinnitas, et Eesti ettevõtted vaatavad üha enam kaugemate turgude suunas ja Aasia on neist üks atraktiivsemaid.

"Visiidi fookus on eksportivatel Eesti ettevõtetel, kes näevad Hiinas head perspektiivi oma toodetele. Sealsel turul on väikesel Eestil üsna keeruline kiiret läbilööki saavutada ja seetõttu on oluline riigi tugi ettevõtetele, kes Hiina suunal tegutsevad," selgitas ta.

Visiidil osalevad ettevõtted erinevatest sektoritest, sealjuures on kõige rohkem esindatud toiduainetööstuse ettevõtted. Pällo sõnul on Eesti toiduainetööstusel konkreetsed huvid Hiina suunal ja loodetavasti saavutatakse kohtumiste käigus tulemusi, mille baasilt äri edendada.

EASi Hiina välisesindaja Priit Martinsoni sõnul on oluline luua Eesti ettevõtetele võimalused partneritega näost näkku kohtumisteks. "Mõlema riigi esindajate juuresolek tagab esmase usalduse, mis pelgalt internetist ärikontakte otsides alati vajaka jääb," märkis ta pressiteates.

Ettevõtjad osalevad Hiina ning Kesk-ja Ida-Euroopa riikide konverentsil Ningbos, mille raames toimub suur tarbekaupade mess, kus Eesti on esindatud stendiga. Samuti on ettevõtjatel mitu võimalust kontaktkohtumisteks võimalike Hiina partneritega nii Ningbos kui ka Pekingis. Eesti saatkond Pekingis korraldab vastvalminud hoones vatuvõtu oluliste poliilitiste- ja ärikontaktidega.

Äridelegatsiooni visiit Hiinasse toimub 6.-12. juunini.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara