Eesti tahab suurendada toidukauba eksporti Hiinasse

Eesti toidutootjail on suur huvi praegusest enam Hiina turul kanda kinnitada, pakkudes sinna senisest palju mitmekülgsemat kaubavalikut.

Eesti delegatsioon kohtus Pekingis Hiina toiduimpordi ohutuse ametkonna asejuhi Bi Kexiniga. Kõne all oli Eesti põllumajandustoodete eksport Hiina Rahvavabariiki.

„Eesti toidukauba eksport Hiina on tõusmas arvestatavaks teemaks,“ ütles Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Ago Pärtel. „Meie toidutootjatel on selge huvi praegusest enam Hiina turul kanda kinnitada,“ lisas ta pressiteates.  

Kui praegu eksporditakse Hiina põhiliselt krevette, kalatooteid, mett ja mustikaid, siis Pärteli sõnul oleks Eesti tootjatel suur huvi viia Hiina turule ka piimatooteid, kana- ja sealiha, veiseliha, maheteravilja ja valmistoite.

„Tänasime oma Hiina kolleege hea koostöö eest kalaettevõtete tunnustamisel ja andsime Eesti põllumajandustoodete ekspordihuvist põhjaliku ülevaate. Hiina pool kinnitas, et Eesti esitatud materjalid teistele loomsete toodete ekspordiks on läbivaatamisel ja loodetakse positiivset tulemust,“ lisas Pärtel. 

Kohtumisel tõdeti, et Hiina Rahvavabariigi ja Eesti veterinaarteenistuste teineteisemõistmist lihtsustab maailma loomaterviseorganisatsiooni OIE Kaug-Ida, Austraalia ja Okeaania regiooni presidendi Zhang Zhongqiu ning Euroopa regionaalkomisjoni presidendi Ago Pärteli hea koostöö.

Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti, välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank ning Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Ago Pärtel on kuni 12. juunini koos väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu delegatsiooniga visiidil Hiinas

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara