LHV pensionimüüjatel on kuus 2500 uut klienti

LHV müügiesindajate juhi Lauri Paeveeri sõnul panevad müüjad oma kuu sihid ise paika, mida soovitakse saavutada, kuid keskmiselt saadakse kõikide müüjate peale kokku umbes 2500 uut klienti kuus.

LHV pensionimüüjad on reeglina kaubanduskeskustes kahekesi, ühe laua ja arvutiga. „Müüme aktiivselt ja hea tujuga, vastasel juhul ei ole meil seal midagi teha,“ ütles LHV müügiesindajate juht Lauri Paeveer. Tema sõnul on inimesed erinevad ning see sõltub väga palju piirkonnast, kas inimestele meeldib selline lähenemine pensionimüügis või mitte. „Näiteks maapiirkondades tullakse senigi ise uudistama, et mida pakume ja millest räägime.“ Kuid Paeveeri sõnul on ka inimesi, kelle poole on aastatega juba mitmeid kordi pöördutud ja osadele inimestele teevad müügiinimesed nalja ning astutakse neist lihtsalt mööda.

Paeveeri sõnul ei ole pensionimüüjatel kuueesmärki, kuid neil on sihid mida püütakse. „Iga turustaja ise paneb endale soovitusliku eesmärgi igaks kuuks,“ ütles ta. Lisades, et üsna keskmine on ca 2500 uut klienti kõigi müüjate peale kokku.

Müüjate tööpäevad kõiguvad 6-9 tunni vahel, mis sõltub kohast, kus ollakse kui ka turustaja individuaalsest edust tööpäeval. „Konkreetset numbrit ees ei ole, et mitme inimesega kontakt tuleb saada, kuid reeglina on see ikka kümnetes – kui mitte isegi kolmekohaline number,“ selgitas Paeveer.

LHV müügiesindajate juhi sõnul ole pensionimüüjate kõige suurem väljakutse esmane kontakt kliendiga. „Fraase on kümneid ja need muutuvad ajast aega ning igal müüjal on oma saladused, kuidas kliendile lähenetakse,“ ütles Paeveer. Ta lisas, et „Tere, on Teil hetk aega“ ei tööta reeglina peale esimest korda.

Pensionimüüjate müük sõltub ilmast ja aastaajast, kogemuste põhjal võib järeldada, et näiteks südatalvel on inimesed kinnisemad ja suvel avatumad. „Algusest peale on meie peamisteks argumentideks olnud väga tugev ja teistest eristuv pikaajaline fondi tootlus, kodumaisus ja tõeliselt hea fondijuht Andres Viisemann,“ selgitas Paeveer.

Enne aktiivset pensionimüüki kaubanduskeskustes, tehakse pensionimüüjatele ka tootekoolitus, mis kestab terve pika päeva, millele järgneb iseseisev õpe ja lõpuks ka põhjalik test. „Müügi poolelt käib õpe rohkem inimeselt inimesele ehk vanemad jagavad kogemusi uutele,“ ütles Paeveer. Ta lisas, et nende meeskond on töötanud koos väga pikalt. 40 inimesest 30 on nendega olnud 3 aastat või enam ning kõige staažikamad on juba 6 aastat sellega tegelenud.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara